AK Parti Van İl Başkanı Arvas'tan Şehit ve Gazi Ailelerine Ziyaret

AK Parti Van İl Başkanı Arvas, Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu'nu ziyaret ederek anlamlı mesajlar verdi.

Van Haberleri 22.04.2025 13:56:00 0
AK Parti Van İl Başkanı Arvas
Tarih: 22.04.2025 13:56 Güncelleme: 22.04.2025 14:12

AK Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu’nu ziyaret etti. Ziyarette duygusal anlar yaşanırken, Başkan Arvas vatan için canını feda eden şehitlere ve gazilere minnetini dile getirdi.

ŞEHİTLERİMİZ KALBİMİZDE YAŞIYOR

Arvas yaptığı açıklamada, ‘’Devletinin milletinin ve vatanının selameti için canla başla mücadele etmiş ve vatanı uğruna canından geçmiş nice yiğitlerimiz, nice şehitlerimiz var. Aynı zamanda vatanı uğruna bedeninin birçok uzvundan olmuş, uzuvlarını şehit vermiş çok sayıda kıymetli gazilerimiz var. Bizim devletimiz de milletimiz de şehitlerini ve gazilerini baş tacı yapmış, onların emanetlerini emanet almış ve üzerine düşeni yapmaktadır. İlimiz, vatan söz konusu olunca görevden geri kalmamış, genci yaşlısı, kadını çocuğu ile adeta şehadete atılmıştır. Nitekim Malazgirt, Çaldıran, Çanakkale savaşlarında şehadete koşanlar ve cepheye cephane taşıyan 120 çocuk şehidimiz olduğu gibi gençlerimiz yiğitlerimiz de görevden eksik kalmamış canı pahasına vatanına sahip çıkmış ve şehadet şerbetiyle nasiplenmiştir. İlimiz nüfusuna kayıtlı 1069 şehidimiz bulunmaktadır. Bizler her daim şehitlerimizi rahmetle yad ediyor gazilerimizi hürmetle anıyoruz. Bu millet yaptıklarınızı unutmadı unutmayacak biliyoruz. ‘’Kuranı Kerim’de Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz, çünkü onlar diridirler siz bilemezsiniz’’, müjdesini veriyor. Bizim milletimiz de, vatanı için yaşayıp ölenleri toprağa değil kalplerine gömüyorlar. Ülkemizin içinde bulunduğu, herkesim ve herkesin sevinçle karşıladığı, umut bağladığı ve destek sunduğu bu kıymetli sürecin, kaybedeni olamayacak, bilakis kazananı millet ve ülke olacak. Bizler de bu kıymetli sürecin hem yakın takipçisi hem de en büyük destekçisi olacağız’’.  ifadelerini kullandı.

VAN'IN ŞEHİTLİK GELENEĞİ

Van’ın vatanseverliği ile öne çıkan bir şehir olduğunu vurgulayan Arvas, "Malazgirt, Çaldıran, Çanakkale gibi tarihi savaşlarda ve günümüzde de Vanlılar her zaman görevlerinin başında olmuşlardır. İlimiz nüfusuna kayıtlı 1069 şehidimiz bulunmaktadır. Bizler onların fedakarlığını asla unutmayacağız." dedi.

UMUTLA DÖNEMİN DESTEKÇİSİYİZ

Arvas, ülkenin içinde bulunduğu olumlu sürece de değinerek, "Bu kıymetli sürecin kaybedeni olmayacak, aksine milletimiz ve ülkemiz kazanacak. Bizler bu sürecin hem takipçisi hem de destekçisiyiz." şeklinde konuştu.

FEDERASYON BAŞKANI KAHRAMAN'IN AÇIKLAMALARI

Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ayhan Kahraman ise, "Biz şehit ve gazilerimizle gurur duyuyoruz, onlar vatan için canlarından bedenlerinden oldular, eşlerini, çocuklarını ve ailelerini düşünmeden, vatan ve millet sağ olsun diye şehadete atıldılar. Bizler ne yaparsak yapalım onların haklarını ödeyemeyiz biliyoruz ama bir nebzede olsa ailelerine yardımcı olabilmek, varsa müşkülleri gidermek uğruna federasyon olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Biz şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz biliyoruz, o yüzden federasyon olarak her daim onların hizmetinde olacağız’’.  açıklamasını yaptı. 

Kahraman, federasyon olarak şehit ve gazilerin her zaman hizmetinde olacaklarını belirtti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ