AK Gençlik Erzurum Uluslararası İş Birliği ile Sözde Ermeni meselesi ele aldı

AK Gençlik Erzurum Uluslararası İş Birliği ile Sözde Ermeni meselesi ele aldı

Genel 16.12.2022 11:23:53 0
AK Gençlik Erzurum Uluslararası İş Birliği ile Sözde Ermeni meselesi ele aldı
Tarih: 16.12.2022 11:23 Güncelleme: 16.12.2022 11:23
Uluslararası Demokratlar Birliği Gençlik Kolları (UID Youth HQ) ile AK Parti Erzurum Gençlik Kolları, 9-11 Aralık tarihlerinde düzenlenen Sözde Ermeni Meselesi çalıştayında buluştu.
Açılış programına UID Genel Başkanı Köksal Kuş, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, YTB Daire Başkanı Adem Günaydın, UID Gençlik Kolları Başkanı Ebubekir Küçükkök ve AK Parti Erzurum İl Gençlik Kolları Başkanı M. Gökberk Kocaaliler katıldı.
Çalıştayla ilgili değerlendirmede bulunan UID Genel Başkanı Köksal Kuş, açılış konuşmasında şunları dile getirdi:
“7 Farklı ülkeden 27 genç arkadaşımızla beraber “Sözde Ermeni Meselesi Çalıştayı” için Erzurum’dayız. Gençlerimizin bu konuda Türkiye’nin haklı tezlerini bilmesi büyük önem arz ediyor. ‘Tarihini bilmeyenlerin zihin haritasını düşmanları çizer’ sözünden yola çıkarak AK Parti Erzurum İl Başkanlığı ile ortaklaşa olarak düzenlediğimiz çalıştayımız, farkındalık oluşturmak ve böylesine önemli bir meseleyi zihinlerde canlı tutmak açısından büyük önem taşıyor. Bu düşüncelerle, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyor, çalıştayın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ise yaptığı konuşmada, kendisinin de bir tarihçi olduğunu ve bu yüzden Sözde Ermeni Meselesi ile ilgili argümanlarını geliştirmek isteyen 27 gencin Erzurum’da buluşmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.
Yaşanan zulme sessiz kalmamak için birçok alanda mücadele edildiğini vurgulayan Başkan Öz, özellikle gençlerin bu konuda bilgi sahibi olmasının, bu haklı davanın gelecekteki mücadelesine katkı sunacağını ifade ederek bu programın oluşturulmasında emeği geçen UID Genel Başkanı Köksal Kuş, UID Gençlik Kolları Başkanı Ebubekir Küçükkök ile AK Parti Erzurum İl Gençlik Kolları Başkanı M. Gökberk Kocaaliler’e teşekkür etti.
AK Parti Erzurum İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Gökberk Kocaaliler; “UID gençliği ile birlikte uluslararası bu konunun şehrimizde Erzurum gençliği ile birlikte ele alınmasından ötürü büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu çalıştay sadece Erzurum’da sınırlı kalmayacak. Arkadaşlarımız ikamet adreslerine döndüklerinde yerellerinde bulunan kendi üniversitelerinde burada elde ettiği verileri de değerlendirerek Ermeni meselesi hususuna yönelik yeni çıktılar elde edecekler. Böylesine önemli bir meselenin gençler nezdinde ele alınıyor olmasından dolayı mutluluk duyuyor tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Katılımcılar mezalimi yerinde gördü
Panel ve sunumlar eşliğinde 3 gün süren etkinlikler bağlamında katılımcılar tarafından müzeler, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi, Ermeniler’in katliam yaptığı ve toplu Türk mezarlarının bulunduğu köylerdeki şehitlikler ziyaret edildi.
Katılımcılar, çalıştayın kendileri için çok verimli olduğunu belirterek yaşadıkları ülkelere döndüklerinde Ermeni Meselesi ile alakalı argümanlarının çalıştay sonrasında kuvvetlendiğini ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezinin çok kıymetli olduğunu belirterek Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e bu tür çalışmalara verdiği değerden ve desteklerden dolayı müteşekkir olduklarını ifade ettiler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ