Ailesi için üniversiteyi yarıda bıraktı, çocukları okusun diye 35 derece sıcağın altında çalışıyor

Ailesini geçindirmek için okuduğu 2 üniversiteyi de yarıda bırakmak zorunda kalan Iğdırlı inşaat işçisi Adem Çağaç, çocuklarını okutmak için 35 derece sıcağın altında inşaatta çalışıyor.

Haberde İnsan 5.06.2021 12:06:10 0
Ailesi için üniversiteyi yarıda bıraktı, çocukları okusun diye 35 derece sıcağın altında çalışıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.06.2021 12:06

Ailesini geçindirmek için okuduğu 2 üniversiteyi de yarıda bırakmak zorunda kalan Iğdırlı inşaat işçisi Adem Çağaç, çocuklarını okutmak için 35 derece sıcağın altında inşaatta çalışıyor.

Iğdır’da yaşayan evli ve 3 çocuk babası 37 yaşındaki inşaat işçisi Adem Çağaç, ailesini geçindirmek için inşaatlarda kalıp ustası olarak çalışıyor. Hem çalışıp hem okumak isteyen Adem Çağaç, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünü okumaya başladı. Maddi sıkıntılar nedeniyle üniversite hayalini yarıda bırakan Çağaç, daha sonra aynı üniversitede İlahiyat bölümü okumaya başladı. Karşısına yine sıkıntılar çıkan inşaat işçisi Çağaç, üniversite hayallerini yarıda bıraktı. Baba Çağaç, çocuklarının da kendisiyle aynı sorunları yaşamaması için 35 derece sıcağın altında inşaatlarda çalışıyor.

‘Aileme bakmak için çalışmam gerekiyordu’

Üniversite okumayı çok isteyen ancak ailesini geçindirmek içi çalışmak zorunda olan Adem Çağaç, “İsmim Adem Çağaç, 1984 yılında Iğdır’da doğdum. 2003 yılından beri inşaatlarda çalışıyorum. Ben 2 üniversite okudum ama ikisinden de mezun olamadım. Birinci okuduğum bölüm Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü, ikinci okuduğum bölüm ise İlahiyat bölümüydü. Her iki bölümü de açıktan okuyordum. Evli olduğum için okuyamadım. Aileme bakmak için çalışmam gerekiyordu. Ben de bu şartlar altında çalışıyorum. Akşama kadar çalışıyorum akşam ise eve yorgun halde gittiğim için derslerime çalışamıyor ve bir ilerleme kaydedemiyordum. Bu yüzden okuduğum 2 bölümü de yarıda bırakmak zorunda kaldım” dedi.

‘Çocuklarımın okumasını çok istiyorum’

Zor şartlar altında çalıştıklarını belirten baba Adem Çağaç, bütün bu zorluklara ailesi ve çocukları için katlandığını söyledi. Şimdi ise tek isteğinin çocuklarının okuması olduğunu belirten Çağaç, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklarımın okumasını çok istiyorum. Çünkü ben bu sıcakta bu zor işte onların geleceği için çalışıyorum, emek sarf ediyorum. Burada çalışan arkadaşlarım da aynı zahmeti ve zorluğu sırf ailelerine ve çocuklarına bir gelecek hazırlamak için çekiyorlar. İnşallah bizim çocuklarımız derslerine iyi çalışır ve güzel bir meslek sahibi olurlar. Bizim gibi inşaatlarda çalışmak zorunda kalmazlar. Şu anda Iğdır’da hava sıcaklığı 30-35 derece arasında seyrediyor. Fakat biz bu zorluğa rağmen çocuklarımızın okuması için çalışmak zorundayız.”
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporculardan su topunda büyük başarı


Van Spor

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ