Ailelerden ortak mesaj: "Terör bitsin, evlatlarımız geri dönsün"

Ailelerden ortak mesaj: "Terör bitsin, evlatlarımız geri dönsün"

Genel 30.07.2025 15:04:25 0
Ailelerden ortak mesaj:
Tarih: 30.07.2025 15:04 Güncelleme: 30.07.2025 15:04
Muş’ta çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini sürdürdü. "Terörsüz Türkiye" sürecine destek veren aileler, yıllardır haber alamadıkları çocuklarına ’teslim olun’ çağrısında bulundu.
Muş’ta, çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin DEM Parti İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti sürüyor. Her hafta çarşamba günü parti binası önünde bir araya gelen aileler, yıllardır haber alamadıkları çocuklarına kavuşma ümidiyle seslerini duyurmaya çalışıyor. Başlatılan "Terörsüz Türkiye" sürecine destek veren aileler, barış ortamının evlatlarına kavuşmalarını kolaylaştıracağını dile getirerek, çocuklarına teslim olmaları yönünde çağrıda bulundu.
Eyleme elinde oğlunun fotoğrafıyla katılan baba Alaattin Koçhan, yaşanan gelişmeleri memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, "Terörsüz Türkiye sürecini başlatan Cumhurbaşkanımıza ve bu işe emek veren tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bu sorunlar bir an evvel çözülsün, evlatlarımız evlerine dönsün. Tam 10 yıldır oğlumdan hiçbir haber alamıyorum. Onu ne gördüm ne konuştum. Sadece bir bilgi duymayı bekliyoruz. Dört gözle yolunu gözlüyoruz" dedi.
Eşiyle birlikte eyleme katılan ve duygusal anlar yaşayan anne Ayten Koçhan ise gözyaşları içinde oğluna seslendi. Anne Koçhan, "10 yıldır evlat hasretiyle yaşıyoruz. Oğlum Ersin, artık neyi bekliyorsunuz? Barış oldu, daha ne olsun? Gelin, teslim olun. Bu dava bizim davamız değil. Daha fazla dayanamıyoruz. Her kapı çaldığında, her telefon çaldığında ’haber mi geldi’ diye yüreğimiz ağzımıza geliyor. Televizyonun başından kalkmıyoruz. Kız kardeşlerin geldi, seni bekliyorlar. Biz her gün senden bir haber almayı umut ediyoruz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ