AİÇÜ’lü akademisyenin buluşları patent ve tasarım aldı

AİÇÜ’lü akademisyenin buluşları patent ve tasarım aldı

Genel 10.01.2023 15:21:09 0
AİÇÜ’lü akademisyenin buluşları patent ve tasarım aldı
Tarih: 10.01.2023 15:21 Güncelleme: 10.01.2023 15:21
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden (AİÇÜ) Dr. Öğr. Üyesi Casim Yazıcı’nın Çelik Depolama Raf Sistemlerinin farklı kolon kesitleri için yaptığı buluşlar, 4 Tasarım, 3 Faydalı Model ve 1 Ulusal Patent aldı.
AİÇÜ Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Yapı Denetim Programı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Casim Yazıcı ve Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Fatih Mehmet Özkal’ın depolama raf sektöründe malzeme tasarrufu ve dayanımı artıracak nitelikteki çalışmaları, patent, tasarım ve faydalı model olarak tescillendi.
Elde edilen buluşların lojistik sektöründeki depolamaya ciddi bir katkı sağlayacağını belirten Dr. Öğr. Üyesi Casim Yazıcı ve Doç. Dr. Fatih Mehmet Özkal,137’lik Yeni Bir Depolama Raf Kolon Kesiti ve Yeni Bir Raf Sistemi ile alınan Patentin yanı sıra 115’lik, 100’lük ve 83’lük Yeni Bir Depolama Raf Kolon Kesiti Yeni Bir Raf Sistemleri ile de 3 Faydalı Model alındığını, yapılan 4 çalışmaya ise 4 ayrı tasarım alındığını söyledi.
Dr. Öğr. Üyesi Yazıcı, “Yaklaşık bir yıl süren çalışmada ürünlerin raflara yansıttığı ağırlığını en ideal düzeye indirilmesini sağlayacak Optimizasyon yöntemine göre Genetik Algoritmalar oluşturulduktan sonra sınır değerler belirlendi. Daha az sarf malzeme kullanarak daha çok yapısal başarım elde edilmesi amaçlandı. Yapılan Optimizasyon ve ileri mühendislik hesaplama yöntemleri sonuçlarına göre, gerçekleştirilen buluşlar ile Dünya literatüründe bulunan kesitlerle karşılaştırıldığında %20’ye yakın daha az sarf malzeme kullanılmasına karşın %40’a yakın yapısal başarımın elde edildiğini ortaya koydu” diye konuştu.
AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Üniversite akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Yazıcı’nın doktora danışman hocası Doç. Dr. Fatih Mehmet Özkal ile yaptıkları buluşlar için alınan patent, faydalı model ve tasarımların, lojistik, depolama ve inşaat gibi birçok sektörde maliyetlerin daha da düşmesine katkı sağlayacak nitelikte olduğunu söyledi. Prof. Dr. Karabulut başarılı akademisyenleri çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ