AİÇÜ’de “AR-GE ve İnovasyon Konferansı” düzenlendi

AİÇÜ’de “AR-GE ve İnovasyon Konferansı” düzenlendi

Genel 5.10.2022 17:06:14 0
AİÇÜ’de “AR-GE ve İnovasyon Konferansı” düzenlendi
Tarih: 05.10.2022 17:06 Güncelleme: 05.10.2022 17:06
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ), Eczacılık sektöründe son yıllarda yaşanan araştırma, geliştirme ve yeniliklerin ele alındığı “ARGE ve İnovasyon Konferansı” yapıldı.
AİÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda Eczacılık Fakültesi tarafından Kariyer Günleri çerçevesinde gerçekleştirilen konferansa, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, Atabay Kimya Yönetim Kurulu Üyesi ve ARGE ve İnovasyon Direktörü Doğan Taşkent, akademisyenler ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.
Konferansın açılışında konuşan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, “21 yy. ile birlikte yaşanan teknolojik gelişmeler ve rekabetin hat safhaya ulaşmasının sonucunda AR-GE çalışmaları, kurum ve kuruluşlar için hayati bir nitelik kazanmıştır. Dünyanın dinamik bir yapıda olması değişimin de hızlı gerçekleşmesine neden olmaktadır. Bu değişime adapte olmak için ise inovasyon zaruri bir durum haline gelmiştir.
Örneğin Alexander Felemenk’in çalışmaları sırasında bir kabın içerisinde oluşan yeşil küfün etrafında bir boşluk bırakarak ürediklerini fark etmesi sonucu Penisilin antibiyotiği keşfedilmiştir. Diğer bir ifadeyle bilimsel bir araştırmada yapılan yenilik bugün piyasada kullanılan inovatif bir ürün haline gelmesini sağladı” diye konuştu.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak AR-GE çalışmalarında, bilimsel üretim, ekonomiye katkı ve teknolojik ilerleme esaslı sürdürülebilir akademik gelişime önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Karabulut, “Üniversite ile sanayi işbirliği, toplumsal katkı içeren uygulamalar, eğitim ve öğretim faaliyetlerini geliştirecek altyapıyı destekleme, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak öncelikli alanları göz önünde bulundurma ve AR-GE faaliyetlerini yerleşik bir kültüre dönüştürme gayesiyle farkındalık faaliyetleri ve eğitimler gerçekleştirmekteyiz. Üniversitemiz, sahip olduğu araştırma imkanları, nitelikli araştırmacıları, lisansüstü öğrencileri ve teknik destek personelleriyle birlikte stratejik planlamalar yürüterek AR-GE çalışmaları ile ilgili potansiyelini ileriye taşımayı hedeflemektedir” diye konuştu.
“AR-GE ve İnovasyon Konferansı’nda konuşan Atabay Kimya Yönetim Kurulu Üyesi, AR-GE ve İnovasyon Direktörü Doğan Taşkent, “Teknoloji alanında sahip olduğum 30 yıllık tecrübe sonucunda Türkiye’de AR-GE ortamının olmadığını fark ettim ve bu ortamın oluşması için elimden geleni yapmaya kendimi adadım. Bu bağlamda toplam 63 üniversite gezdim. Bugünkü buluşmamız 64. olma özelliği taşıyor. AR-GE merkezi kurmak için bir amaç uğruna hareket etmek ve öngörü sahip olmak gerekmektedir. Atabay Kimya olarak henüz pandeminin etkilerinin ülkemizde görülmediği zamanlarda ihtimalleri düşünerek çalışmalarda bulunduk. Atabay Kimya olarak ilaç geliştirmeyi vatanı kurtarma olarak görmekteyiz. Ayrıca TURKOVAC aşımızdan sonra kullanılacak iki aşıdan birisi de Atabay Kimya’ya ait. Bununla gurur duyuyoruz. Biz bu başarıların tümünü AR-GE ve inovasyonun gücüyle yaptık. Dünyada toplam 680 ilaç şirketi var ancak bunların 500 tanesi gerçek bir ilaç şirketi. Bu şirketlerden sadece 70 tanesi ürün üretme iken 4 tanesi ise ham madde üretmektedir. Tüm ilaç şirketleri arasından sadece 2 tanesi Türkiye’ye aittir. Atabay Kimya bunlardan biri. Bizler ham maddesi bize ait olmayan ilaçları üretiyoruz. Bu durum beni çok üzüyor. Şimdiki hedefimiz hammadde de üretmek. Sizlerin de bu hedefe destek olmanızı bekliyoruz” diye konuştu.
Konferans, soru-cevap ve plaket takdimiyle sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ