“Ahtapot 6” Van Gölü’nü temizleyecek

“Ahtapot 6” Van Gölü’nü temizleyecek

Genel 30.04.2023 13:06:57 0
“Ahtapot 6” Van Gölü’nü temizleyecek
Tarih: 30.04.2023 13:06 Güncelleme: 30.04.2023 13:06
Garanti BBVA ve TURMEPA işbirliğinde gerçekleşen ‘Mavi Nefes’ projesi çerçevesinde ‘Ahtapot 6’ adlı deniz süpürgesi, Van Gölü yüzeyini temizlemek için Bitlis’in Tatvan ilçesine getirildi.
Sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde iklim kriziyle mücadeleyi önceliklendiren Garanti BBVA’nın 2021 yılında Deniz Temiz Derneği/TURMEPA işbirliğiyle deniz kirliliğini azaltmak ve önlemek amacıyla Marmara Denizi’nde başlattığı ‘Mavi Nefes’ projesi, bu kez Türkiye’nin doğusuna Van Gölü’ne uzandı. Göl ve çevresinde yaşanan kirlilikle baş etmek adına ‘Ahtapot 6’ deniz süpürgesi, 12 ay boyunca Van Gölü’nde faaliyet gösterecek. Van Gölü’ndeki su kirliliğini azaltarak biyoçeşitliliğin korunmasına fayda sağlayacak olan Mavi Nefes projesi ile birlikte bölge halkında çevre bilincinin artmasına da katkıda bulunulması hedefleniyor.
Bitlis’in Tatvan ilçesine getirilen ‘Ahtapot 6’ adlı deniz süpürgesi, Tatvan ilçesi sahil kıyısına indirildi. İndirilen deniz süpürgesine ilgi yoğun olurken, Van Gölü ise Mavi Nefes projesinin ulaştığı üçüncü bölge oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, “Yaklaşık 4 yıl önce Emine Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un destekleriyle proje çerçevesinde Van Gölü’nde temizlik çalışması başlatıldı. Van Gölü’ndeki dip taramalarına Van’da 2021 yılında başlandı, ardından 2022 yılında ilçemiz Tatvan’da devam etti. Bu projemiz çerçevesinde Garanti BBVA ve TURMEPA işbirliğinde gerçekleşen bu çalışmaya büyük destek geldi. Ahtapot 6 adlı deniz süpürgesi, yaptığımız Van Gölü’ndeki dip temizliğine destek vererek yüzey temizliğini yapacak. İşbirliği içerisinde olduğumuz kurumlarla birlikte Tatvan Belediyesi olarak Van Gölü’müzü eskisi gibi mavi yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kulandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ