Ahmet Davutoğlu'ndan gizli mutabakat yorumu: Ümit Özdağ'ın içişleri bakanı olduğu ülkede yaşayamam

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasındaki mutabakattan haberdar olması durumunda ittifaktan çıkabileceğini ima eden Ahmet Davutoğlu, "Herkese saygım var ama Ümit Özdağ'ın içişleri bakanı olduğu bir denklemi kabul edemem" dedi.

Politika 21.08.2023 11:40:00 0
Ahmet Davutoğlu
Tarih: 21.08.2023 11:43 Güncelleme: 21.08.2023 11:40

Mayıs seçimlerinde ağır bir yenilgi alan muhalefetin çelişkili birlikteliği hala kamuoyunun gündeminde.

Bir yandan yerel seçimler yaklaşırken ittifakın akıbeti merak edilirk bir yandan da bir yandan da seçim döneminden sonra gün yüzüne çıkan gizli protokoller ittifak içinde tartışılmaya devam ediliyor.

Bu kapsamda Fatih Altaylı'ya konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Altaylı, Davutoğlu'na seçimden önce muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan gizli anlaşmayı sordu.

"Ümit Özdağ'ın içişleri bakanı olduğu bir ülkede..."

Altaylı, "Anlaşmadan haberiniz olsaydı ittifaktan çekilir miydiniz?" sorusunu yöneltti.

Davutoğlu şöyle cevap verdi:

"Bilseydim yapacağım şey şu olurdu; sayın Kılıçdaroğlu'nu arardım ve derdim ki: Biz sizinle belli ilkelerle yol aldık, bu anlaşma ilişkinin temelinde zaafiyet doğuruyor... Biz ilkesel olarak siyasete girdim ilkesel olarak başbakanlığı bıraktım kusura bakmasın herkese saygım var ama Ümit Özdağ'ın içişleri bakanı olduğu bir ülkede bırakın aynı kabinede olmayı, o ülkede yaşamak da... Tabi bu ülkede her zaman yaşarız o anlamda değil de o denklemi kabul etmekte zorlanırım."

Gizli mutabakat skandalı

Ümit Özdağ, seçimden sonra katıldığı bir programda Kemal Kılıçdaroğlu ile içişleri bakanlığı ve MİT konusunda anlaştıklarını belirterek "Mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilatı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık." demişti.

Özdağ'ın bu sözleri önce CHP Sözcüsü Faik Öztrak tarafından yalanlandı sonra Kılıçdaroğlu mutabakatı doruladı.

Başta ittifak içinde büyük tepki çeken gelişme muhalif cephede huzursuzluğa neden oldu.

"İyi ki olmamış!"

Gelecek Partisi'nde Davutoğlu'nun en yakınındaki isimlerden biri olan Serkan Özcan ise skandalın patlamasından sonra yaptığı bir paylaşımında Kılıçdaroğlu'nun kazanamamasına sevindiğini ifade eden bir paylaşımda bulunmuştu.

Özcan, "Başka hiçbir söz ya da açıklama seçim mağlubiyeti nedeniyle duyduğum büyük üzüntüyü ortadan kaldıramazdı. Teşekkür ederim Sn.Kılıçdaroğlu! Ben ve benim gibi sırf bu ülkeye demokrasi, hukuk ve eşitlik gelsin diye gecesini gündüzüne katan binlerce insana büyük bir teselli bahşettiniz! İyi ki olmamış!" ifadelerine yer vermişti.

Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ