Ahmet Kekeç Semt Kütüphanesi sınavlar öncesi yoğun ilgi görüyor

Ahmet Kekeç Semt Kütüphanesi sınavlar öncesi yoğun ilgi görüyor

Eğitim 9.06.2023 16:00:10 0
Ahmet Kekeç Semt Kütüphanesi sınavlar öncesi yoğun ilgi görüyor
Tarih: 09.06.2023 16:00 Güncelleme: 09.06.2023 16:00
İki yıl önce gençlerin ders çalışması ve kitap okumasına imkan oluşturmak için Battalgazi’ye kazandırılan Ahmet Kekeç Semt Kütüphanesi açıldığı günden bu güne kadar 49 bin kişi tarafından kullanıldı.
Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavları öncesinde yoğun ilgi gören kütüphaneden faydalanan öğrenciler sessiz bir ortamda, her türlü imkânın sağlandığı, ders çalışıp kitap okuyabildiği kütüphaneyi ilçeye kazandıran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkür etti.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatlarıyla 2020 yılında imzalanan protokol çerçevesinde yapımına başlanılan ve kısa bir süre içinde tamamlanan 2 katlı Semt Kütüphanesi, modern yapısıyla ders çalışmak isteyen öğrencilere ve kitap okumak isteyenlere ferah bir ortam sunuyor. Gençlerin sessiz ortamda kitap okuyup ufkunu geliştirebilmeleri, ders çalışabilecekleri, hayati nitelikteki sınavlara hazırlanması için hayata geçirilen kütüphaneden bugüne kadar 49 bin kişi faydalandı. Kütüphanenin imkanlarından faydalanan öğrenciler Başkan Güder’e teşekkür etti.
Asrın felaketi sonrasında yeniden açılan kütüphane Battalgazi’de yaşayan her yaştan vatandaşa hitap ediyor. Merkez Beydağı Mahallesine kazandırılan Ahmet Kekeç Semt Kütüphanesinde günün her saati zaman geçiren öğrenciler ve kitapseverlerden tam not alırken özellikle sınav dönemlerinde yoğun ilgi görüyor. 17 Haziran’da yapılacak olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 18 Haziran’da yapılacak olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavları öncesinde öğrenciler kütüphanedeki zengin kaynaklardan faydalanırken sağlanan imkanlar sayesinde istediği bilgiye kolay bir şekilde ulaşabiliyor.
“Kütüphanede ders çalışmak çok faydalı oluyor”
Kütüphanede ders çalışarak sınava hazırlanan Zeynep Yağmur isimli genç, “Ben üniversiteye hazırlanıyorum. Deprem olunca kütüphanemiz vatandaşlarımız için tahsis edilmişti. O dönem ders çalışırken bayağı zorlandım. Sonra yeniden açıldı ve ben çok mutlu oldum. İnternet var, klimamız var, çok memnunum. Hazırlık dönemimi burada geçirdim. Çok faydalı ve yararlı oluyor burada çalışmak. Ben ve arkadaşlarım gelip, sabahtan akşama kadar istediğimiz gibi çalışabiliyoruz. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e bu imkanları bize sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Yaptığı her şey için minnettarız.” dedi. Kütüphaneden sürekli faydalandığını, hakimlik sınavına hazırlandığını ifade eden Nilay Tuğçe Usta isimli öğrenci ise “Birkaç haftadır burada hakimlik sınavına hazırlanıyorum. Sakin, sessiz bir ortam var burada. Çok güzel bir yer. Çevredeki imkanlar yeterli. Daha önce küçük bir kütüphane vardı orada çalışıyordum. Orada imkanlar biraz daha kısıtlı olduğu için arkadaşlarımızla buraya gelmeye başladık. Sınırsız internet var derslerimizi rahat bir şekilde dinleyebiliyorum. Güzel bir kütüphane kullanmak isteyen, sınavlara hazırlanan arkadaşlarımızı bu güzel ortama bekliyoruz. Yapılan kütüphane için Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ