Ahmet Feti Yılmaz: "Bu adaletsizlik Türk futboluna zarar verir"

Ahmet Feti Yılmaz: "Bu adaletsizlik Türk futboluna zarar verir"

Van Spor 29.05.2025 16:02:54 0
Ahmet Feti Yılmaz:
Tarih: 29.05.2025 16:02 Güncelleme: 29.05.2025 16:02
Elazığspor Başkanı Ahmet Feti Yılmaz, 3-0 hükmen mağlubiyetleriyle sonuçlanan Vanspor FK maçıyla ilgili olarak, "Gerekirse tarafsız sahada oynanabilirdi ancak böyle bir karar çıkmadı. Bu adaletsizlik sadece Elazığspor’a değil, Türk futboluna zarar verir" dedi.
Nesine 2. Lig play-off 3. turunda Elazığ’da oynanan ve 56. dakikada yardımcı hakeme atılan cisim nedeniyle tatil edildikten sonra Vanspor FK lehine hükmen 3-0 sonuçlanan maç hakkında Elazığspor Başkanı Ahmet Feti Yılmaz, Asbaşkan Mustafa Şerifoğulları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Olayların Van’da başladığına vurgu yapan Yılmaz, "Van’da yaşananlar, Elazığ’da yaşananlardan çok daha büyüktü. Maç orada tamamlandı. Biz gerginliği arttırmak yerine sakinleştirici açıklamalar yaptık. Buna rağmen Van kanadından sürekli kışkırtıcı ifadeler geldi. Bizim tur atlamamız için gole ihtiyacımız vardı. Bu yüzden oyunun kesilmesini istemedik. Yabancı madde atılmasın diye sürekli uyarılarda bulunduk ancak 1-0 önde olduğumuz maçta iptal edilen golümüz, verilmeyen 2 net penaltımız var" diye konuştu.

"Hakem, hastaneye değil, direkt havalimanına gitti"
Karşılaşmanın yardımcı hakeminin başına isabet eden cisim hakkında ise Başkan Yılmaz, "Hakeme ilk müdahale statta yapıldı. Hakem ’Başım dönüyor’ diyerek görevini sürdüremeyeceğini söyledi. Ancak bu süreçte Vanspor yöneticileri sahayı terk etti. Ardından hakemler maçı tatil etti. İlginç olan şu, darbe aldığı iddia edilen yardımcı hakem hastaneye değil, doğrudan havalimanına giderek şehri terk etti. Biz maçın devam etmesini istedik. Gerekirse tarafsız sahada oynanabilirdi ancak böyle bir karar çıkmadı. Bu adaletsizlik sadece Elazığspor’a değil, Türk futboluna zarar verir" şeklinde konuştu.
Elazığspor’un yeni sezonda daha güçlü bir yapılanmayla sahada olacağını belirten Ahmet Feti Yılmaz, "Fırat Gül hocayla konuşmadan net bir şey söylemek doğru olmaz ama şunu belirtmeliyim ki başarılı, çalışkan ve disiplinli bir hocamız var. Biz şu an için razıyız" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ