Ahlatcı ve AK Parti teşkilatları deprem bölgesinde

Ahlatcı ve AK Parti teşkilatları deprem bölgesinde

Genel 10.02.2023 17:54:34 0
Ahlatcı ve AK Parti teşkilatları deprem bölgesinde
Tarih: 10.02.2023 17:54 Güncelleme: 10.02.2023 17:54
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında AK Parti Çorum İl Başkanlığı düzenlenen kampanya çerçevesinde toplanan yardım malzemeleri, Osmaniye ve Adıyaman’a ulaştı.
Yardım konvoyu ile birlikte AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İl Başkan Yardımcısı Muhammed Durak Çelik ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Yumlu deprem bölgesine gitti. İlk olarak Osmaniye’ye giden Ahlatcı ve parti yöneticileri; burada AK Parti Genel Merkezi tarafından AFAD Koordinasyon Merkezinde görevlendirilen milletvekili Oğuzhan Kaya’yla bir araya gelerek bilgi aldı.
AK Parti Çorum Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, devlet ve milletin her türlü imkanı ile depremzedelerimizin yanında olduğunu belirterek, "Çorum teşkilatlarımızda il başkanımız öncülüğünde Çorum’dan getirdikleri yardımları Osmaniye’deki depremzedelere ulaştırdılar, kendilerine teşekkür ediyoruz. Gün birlik olma günü. Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yaptı, yapıyor. Osmaniye’mizde yedi farklı noktada deprem çadır bölgesi var. Hepsinde çadırlar kuruldu. Devletimiz tüm kurumlarıyla sahada. Milletimizin desteği her geçen gün artıyor. Devlet millet el ele yaraların sarılması için var gücüyle çalışıyor" dedi.
Daha sonra Adıyaman’a geçen heyet, burada AFAD ve Kızılay tarafından oluşturulan merkeze Çorum’dan gönderilen yardım malzemelerini teslim etti. Afet Koordinasyon Merkezine geçen Ahlatcı, AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile görüştü.
Milletvekili Ceylan, birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günlerin üstesinden gelineceğini belirterek, "Ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik içinde inşallah bu felaket günlerini de geride bırakacağız. Bir can daha kurtarmak ve uzanan bir eli daha tutmak için Adıyaman’dayız. Gün tek yürek, tek bilek olma günüdür" diye konuştu.
Ahlatcı ve AK Parti heyeti şehir merkezindeki arama kurtarma çalışmalarına destek verirken, yardım malzemelerinin taşınması ve sevkiyatına da gönüllü olarak katıldı.

13,5 ton akaryakıt bölgeye gönderildi
Deprem bölgesinde ortaya çıkan akaryakıt sorunuyla birlikte harekete geçen AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, devreye girdi. Ahlatcı’nın girişimleri sonucu temin edilen 13,5 ton akaryakıt bölgeye gönderildi. Ayrıca, bölgeye tekrar acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım konvoyları sevk edildi.

"Devlet ve milletimiz el birliğiyle bu zor günlerin üstesinden gelecek"
AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, "85 milyon olarak üzüntümüz büyük. Acımız tarifsiz. Ülkemizin, hepimizin başı sağ olsun. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Her zor günde olduğu gibi bu büyük felakette de milletimiz kenetlendi. Deprem bölgelerindeki vatandaşlarımız için seferber oldu. Böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur ve şeref duyuyoruz. Gün birlik, beraberlik ve dayanışma günü. Devletimiz kurumlarıyla sahada. Allah’ın izniyle devlet-millet iş birliğinde bu zor günlerin de üstesinden geleceğiz. Devletimiz yaralarımızı en kısa sürede saracak. Enkazın altında olan her bir kardeşimize erişmek için gerçekten cansiparane çalışan AFAD ekipleri, polisimiz, askerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllülerimiz, vatandaşlarımız büyük bir gayret gösteriyor. Herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ