Ağrı’da tüm okullarda "Filistin ve Gazze" temalı etkinlikler düzenlendi

Ağrı’da tüm okullarda "Filistin ve Gazze" temalı etkinlikler düzenlendi

Genel 7.10.2025 19:13:35 0
Ağrı’da tüm okullarda
Tarih: 07.10.2025 19:13 Güncelleme: 07.10.2025 19:13
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 ile gönderilen yazı doğrultusunda, Ağrı il genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak öğrencilerin katılımıyla "Filistin ve Gazze" temalı farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.
İl genelindeki bin 24 okulda düzenlenen programlarda Kur’an-ı Kerim tilavetleri yapıldı, Gazze için dualar edildi. Öğrenciler tarafından Filistin temalı şiirler okundu, marşlar seslendirildi. Öğretmenler, öğrencilere İsrail’in Gazze’de uyguladığı saldırılar hakkında bilgi vererek bölgede yaşanan insani dramı anlatan fotoğraf ve videoları izlettirdi.
Etkinlikler kapsamında okul bahçelerinde toplanan öğrenciler "Gazze" koreografisi oluşturdu, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla çeşitli sloganlar eşliğinde Gazze halkına destek mesajları verdi. Bazı okullarda öğrencilerin çizdiği Filistin temalı resimler sergilenirken, kısa film gösterimleriyle Gazze’de yaşanan yıkım öğrencilere aktarıldı.
Programlarda ayrıca Türkiye ve dünyada Küresel Sumud Filosu’na destek eylemlerinden görsellere yer verildi. Öğrenciler, çizdikleri resimlerle ve söyledikleri sözlerle Filistin halkının yanında olduklarını ifade etti.
Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, il genelinde yapılan etkinliklerle öğrencilerin hem Filistin’de yaşanan zulme karşı duyarlılık kazandıklarını hem de "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin "erdem-değer-eylem" yaklaşımı doğrultusunda sorumluluk bilinci ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirdiklerini belirtti.
Kökrek, "Filistin halkının yaşadığı acıları unutturmamak, öğrencilerimizin vicdani farkındalıklarını güçlendirmek amacıyla tüm okullarımızda eş zamanlı etkinlikler gerçekleştirdik. Çocuklarımızın kalbinde mazlum coğrafyalara karşı duyarlılığın yerleşmesi, bizim için en anlamlı kazanımdır." ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ