Ağrı’da öğrencilere "Hazırbulunuşluk Uygulama Sınavı" yapılacak

Ağrı’da öğrencilere "Hazırbulunuşluk Uygulama Sınavı" yapılacak

Eğitim 13.10.2022 13:20:14 0
Ağrı’da öğrencilere
Tarih: 13.10.2022 13:20 Güncelleme: 13.10.2022 13:20
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, "Hazırbulunuşluk Sınavına ilkokul 4’üncu sınıftan 10 bin 87, ortaokuldan 47 bin 11, liseden 34 bin 321 olmak üzere toplam 91 bin 419 öğrencinin girmesi planlanmaktadır" dedi.
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilere yönelik il genelinde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden online "Hazırbulunuşluk Uygulama Sınavı" 15-16 Ekim 2022 tarihlerinde yapılacak.
Konu hakkına bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek,"Müdürlüğümüz bünyesinde il genelindeki ilkokul 4’üncu sınıf, ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik çevrimiçi Hazırbulunuşluk Uygulama Sınavı 15-16 Ekim 2022 tarihlerinde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden gerçekleşecektir. Bu uygulama ile eğitimde yenilikçi bir bakış açısı oluşturmak, eğitim sürecini sağlıklı temellere oturtmak amaçlanmaktadır. Ayrıca eksik öğrenmeler tespit edilip bu konuda önlemler alınarak öğrencilerimizin akademik öz güveninin artırılması sağlanacaktır. Hazırbulunuşluk Uygulama Sınavına ilkokul 4’üncu sınıftan 10 bin 87, ortaokuldan 47 bin11, liseden 34 bin 321 olmak üzere toplam 91 bin 419 öğrencinin girmesi planlanmaktadır. İlkokul 4. sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce derslerinden, ortaokulda Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Fen Bilimleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden, lisede ise Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden EBA (Eğitim Bilişim Ağı üzerinden online ’Hazırbulunuşluk Uygulama Sınavı’ yapılacaktır. Ayrıca uygulanacak bu sınavın koordinatörlüğü ve organizasyonu Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından yürütülecektir. Çevirimiçi Hazırbulunuşluk Uygulama Sınavına giremeyen öğrenciler için de 17-21 Ekim 2022 tarihleri arasında okullarında yüz yüze telafi sınavları yapılacak" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ