Ağrı’da öğrencilerden İngilizce tiyatro gösterisi

Ağrı’da öğrencilerden İngilizce tiyatro gösterisi

Kültür Sanat 13.04.2023 18:49:24 0
Ağrı’da öğrencilerden İngilizce tiyatro gösterisi
Tarih: 13.04.2023 18:49 Güncelleme: 13.04.2023 18:49
Ağrı Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında, lise öğrencileri İngilizce tiyatro gösterisi sahneledi.
2021-2022 eğitim ve öğretim yılından itibaren Ağrı Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında Sosyal Bilimler Lisesi ve Naci Gökçe Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kitaplardan uyarlanan tiyatro gösterileri gerçekleştirildi. Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri “The Tragedy of Faust” adlı eserden uyarlanan İngilizce tiyatroyu sahnelerken Naci Gökçe Anadolu Lisesi öğrencileri “Yaban” adlı kitaptan uyarlanan tiyatro oyununu sahnelediler. Tiyatroların akabinde Naci Gökçe Anadolu Lisesi müzik öğretmeni ve öğrencisi Anadolu Türkülerinden eserler seslendirdiler. Konu hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdür Vekili İshak Hasanoğlu, "Proje kapsamında düzenlenen etkinlikler öğrencilerin hitap becerilerini ve yeteneği olanların bu becerilerini geliştirmelerini hedeflemektedir. Okunan kitaplarla ilgili düzenlenen tiyatro oyunları ile öğrencilerde işbirliği içinde ekiple çalışma ve sorumluluk alma becerilerini de geliştirir. Proje kapsamında yürütülen bu tür sosyal etkinlikler öğrencilerde okuma alışkanlıklarını kalıcı hale getirmekle birlikte öğrencilerin topluluk önünde performans sergileme özgüveni ile beden dilini, vurgu ve tonlamaları uygun kullanma becerileri geliştirmelerini de sağlamaktadır" dedi.
Etkinliğe Vali Vekili Bülent Şimşek, Vali Dr. Osman Varol’un eşi Funda Varol, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İshak Hasanoğlu, şube müdürü Selahattin Bilgiç, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ