Ağrı’da kadınlara yönelik "Anne Akademisi Projesi" ile mesleki ve kişisel gelişim desteği

Ağrı’da kadınlara yönelik "Anne Akademisi Projesi" ile mesleki ve kişisel gelişim desteği

Eğitim 5.11.2024 18:10:01 0
Ağrı’da kadınlara yönelik
Tarih: 05.11.2024 18:10 Güncelleme: 05.11.2024 18:10
Ağrı Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteklediği "Anne Akademisi" projesi kapsamında kadınlara yönelik eğitimler başladı. Proje ile kadınların sağlık, aile yaşamı, kişisel gelişim ve mesleki alanlarda güçlenmeleri amaçlanıyor.
Proje kapsamında kadınlara sağlık, hijyen, aile içi iletişim, okuryazarlık, finansal okuryazarlık, çocuk yetiştirme, stres yönetimi, liderlik, teknoloji kullanımı gibi çeşitli konularda eğitimler veriliyor. Eğitimler, kadınların yaşam kalitesini artırarak, toplumda daha aktif ve bağımsız bireyler olarak konumlanmalarını desteklemeyi hedefliyor. Ayrıca, her bir modül, katılımcıların özel ihtiyaçlarını dikkate alarak tasarlandı.
Beş gün sürecek olan eğitim programında, seçilen 30 katılımcıya toplam 30 saatlik kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Eğitimler, sağlık ve beslenme, kadın hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, girişimcilik, modern tarım ve hayvancılık tekniklerini kapsıyor.
Programın açılışına Ağrı Valisi Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar’in eşi Beste İpar, Milli Eğitim Sube Müdürü Selahattin Bilgiç, SERKA Ağrı İl Koordinatörü Gökhan Özince ve kadınlar katıldı.

"Güçlü anneler, güçlü nesiller yetiştirir"
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, açılış konuşmasında, "Anne Akademisi projesinin bir parçası olarak sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizler, ailelerimizin temel taşları, geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımızın ilk öğretmenlerisiniz. Bu projede sunulan eğitimlerle, hem kendi gelişiminizi sağlamak hem de çocuklarımıza daha sağlam bir gelecek sunmak amaçlanıyor. Çünkü güçlü anneler, güçlü nesiller yetiştirir. Eğitimlerimizde edindiğiniz bilgiler, kişisel yaşamınızın yanı sıra aile dinamiklerinizi de olumlu yönde etkileyecektir" ifadelerini kullandı.

"Kadınlarımız, toplumumuzun gizli kahramanlarıdır"
Vali Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç ise, "Anne Akademisi projesi ile toplumumuzun en güçlü yapı taşlarından biri olan annelerimizin gelişimi ve güçlenmesi hedefleniyor. Siz kadınlarımız, toplumları şekillendiren ve ülkemizin gelişimine yön veren gizli kahramanlarısınız. Bu eğitim süreci boyunca doğru tarım, girişimcilik, kadın hakları ve sağlıklı yaşam konularında bilgi ve beceri sahibi olacaksınız. Kadınlarımıza yönelik bu eğitimlerle, topluma daha güçlü kadınlar kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.
Eğitim programı kapsamında, tarım eğitimini Prof. Dr. Serdar Bilen, hayvancılık eğitimini Dr. Öğr. Üyesi Veysel Fatih Özdemir, girişimcilik dersini Besin Ogelman, sağlık ve beslenme eğitimini Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Salih Yıldırım, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimini Sara Baherirad verecek.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ