Ağrı’da Hayat Boyu Öğrenme Şenliği düzenlendi

Ağrı’da Hayat Boyu Öğrenme Şenliği düzenlendi

Eğitim 7.06.2024 14:44:48 0
Ağrı’da Hayat Boyu Öğrenme Şenliği düzenlendi
Tarih: 07.06.2024 14:44 Güncelleme: 07.06.2024 14:44
Ağrı Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç’un da katıldığı Hayat Boyu Öğrenme Şenliği’nde Vali Koç, "Hayat boyu öğrenme, bireyin kişisel gelişimini, topluma katılımını ve iş yaşamındaki başarısını destekleyen önemli bir süreçtir." dedi.
Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen şenliğe Vali Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, AK Parti İl Başkanı Orhan Güngör, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İshak Hasanoğlu, kurum müdürleri, şube müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenlikte Vali Mustafa Koç yaptığı konuşmada, "Yaşamın başlangıcından sonuna dek süren bir öğrenme yolculuğu olan ’Hayat Boyu Öğrenme’ kavramı günümüzde hepimizi yakından ilgilendirmektedir." dedi.
Koç, değişen dünya şartları ve teknolojik gelişmelerin, zamandan ve mekândan bağımsız olarak bilgiye erişim ve eğitime herkesin her yerde ve her zaman ulaşabilmesini sağladığını söyledi.
"Yaşam boyu süren çok önemli bir eğitim faaliyeti olan Hayat Boyu Öğrenme, bireyin kişisel gelişimini, topluma katılımını ve iş yaşamındaki başarısını destekleyen önemli bir süreçtir." diyen Koç, bu sürecin sadece okullarda veya belirli eğitim kurumlarında değil, yaşamın her anında ve her yerinde devam ettiğini vurguladı.
Koç, "Öğrenme merakı ve yeni bilgiler edinme isteği, bireylerimizin kendilerini geliştirmelerine, yeni deneyimler kazanmalarına ve topluma daha aktif bir şekilde katılmalarına yardımcı olur." diye konuştu.
Ağrı’da vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek ve farkındalık oluşturacak pek çok projenin hayat boyu öğrenme kapsamında hayata geçirildiğini belirten Koç, Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi gibi yaygın eğitim kurumlarında en ücra yerlere kadar pek çok kursun açıldığını kaydetti.
Koç, her yaştan vatandaşa hitap eden bu kurslar vesilesiyle meslek edindirmeden, okuma yazmaya, tiyatrodan müziğe, dil öğreniminden kültüre kadar birçok farklı alanda eğitimler verildiğini söyledi.
"Oku emri üzerine inşa edilmiş bir medeniyetin mensupları olarak bizler, hayat boyu öğrenme düsturunu çok önemsiyoruz." diyen Koç, bu anlayışla öğrenme sürecini bir yaşam biçimi haline getirenlere destek olmaya devam edeceklerini belirtti.
Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın toplumda farkındalığın artmasına vesile olacağına inanan Koç, bu etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür etti.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kasım İhsan Polat ise yaptığı konuşmada, "Öğrenmek anne karnından başlayıp aldığımız son nefesimize kadar süren bir süreç ve biz buna ’Hayat Boyu Öğrenme’ diyoruz." dedi.
Polat, hayat boyu öğrenmenin spor kurslarıyla milli sporcular yetiştirmeyi, müzik, resim ve tiyatro kurslarıyla gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarmayı, halk oyunları kurslarıyla kültürü yaşatmayı, el sanatları ve giyim kurslarıyla kadınların üretmelerini ve ürettiklerini ev ekonomisine çevirmelerini sağladığını söyledi.
DYK, KPSS ve DGS kurslarıyla yüzlerce gencin üniversite ve memurluğa giriş şansı yakalamalarına yardımcı olduklarını belirten Polat, geçen sene tıp, hukuk, mühendislik ve daha nice sayamayacakları bölümlere öğrenci yerleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Polat, 2023-2024 yılında 1511 kursla 20 bin 643 vatandaşa kurs verdiklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından mehter gösterisi, tekvando gösterisi, halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Vali Mustafa Koç ve beraberindekiler daha sonra şenliğin açılış kurdelesini keserek stantlar gezip kursiyerlerden bilgi aldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ