Ağrı’da "Hayat Boyu Öğrenme Şenliği” düzenlendi

Ağrı’da "Hayat Boyu Öğrenme Şenliği” düzenlendi

Eğitim 6.06.2023 14:43:38 0
Ağrı’da
Tarih: 06.06.2023 14:43 Güncelleme: 06.06.2023 14:43
Ağrı’da İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla her yıl geleneksel olarak kutlanan ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinlikleri kapsamında ‘Hayat Boyu Öğrenme Şenliği’ düzenlendi.
Ağrı Halk Eğitimi Merkezi Bahçesinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kurdele kesimi, halk oyunları ve Halk Eğitim Merkezi sporcularının kickboks gösterisi ile başlayan şenlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Halk Eğitim Merkezlerinin toplumun gelişip kalkınmasındaki önemine dikkat çekerek, “Özellikle bir düşünceniz, bir fikriniz varsa ve bu hangi konuda olursa olsun mutlaka halk eğitim merkezlerine uğramanızı tavsiye diyorum. Sizin orada kendinizi bulabileceğiniz, sizlere faydalı olabilecek mutlaka bir ürün, bir fikir olacaktır” dedi.
‘Türkiye’de en fazla kursiyere ulaşan 3. halk eğitim merkeziyiz’
Ağrı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kasım İhsan Polat ise şenliğin açılış konuşmasında, kent genelinde açtıkları kurslarla binlerce vatandaşa hizmet ettiklerini dile getirerek, “Öğrenmek anne karnında başlayan ve son nefesimize kadar süren bir süreçtir. Biz buna “hayat boyu öğrenme” diyoruz. Bizler burada spor kurslarımızla sporcular yetiştirip, Türkiye, Avrupa ve Dünyada şampiyon olmuş sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Müzik, Resim kurslarımızla öğrencilerimizi yetiştirip, yeteneklerini ortaya çıkartıp birer üniversite mezunu olmalarını sağlıyoruz. Halk oyunları kurslarımızla kültürümüzü yaşatıp Türkiye dereceleri elde etmek istiyoruz. DYK, KPSS, DGS, LGS gibi sınavlara yönelik kurslarımızla yüzlerce gencimize üniversite ve memurluğa girişlerde yardımcı oluyoruz. Açık Öğretim Ortaokul ve Lisemizde 7 bine yakın vatandaşımıza hizmet ederek öğrenim hayatlarını sürdürmek istiyoruz. Bu minvalde 2022 yılında 2 bin 196 kurs ve 36 bin 297 kursiyer ile Türkiye’de en fazla kursiyere ulaşan 3. Halk Eğitim Merkezi olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Gittiğini her yerde bir halk eğitim kursu ile baş başa kalmanızı istiyoruz. Ağrımızın her evine girerek, vatandaşlarımızın hayatlarına dokunmak, istihdam oluşturmak, onlara yeni ufuklar açmak, yeteneklerini ortaya çıkarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, beraberindeki İl milli müdür yardımcıları, şube müdürleri ve vatandaşlarla Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin yıl boyunca bin bir emekle yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin sergilendi stantları gezdi.
Naht, filografi, tezhip, çini, ahşap yakma, kilim dokuma, giyim ve el sanatlarından oluşan ürünlerin sergilendiği 35 stant büyük beğeni topladı.
Şenlik, Ağrı’nın yöresel yiyeceklerinden olan Halise, Yaprak Sarma, İçli Köfte, Kete gibi ürünlerin ikram edilmesi ile son buldu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ