Ağrı’da eğitime dokunan proje: Binlerce öğrenci sıralarına kavuştu

Ağrı’da eğitime dokunan proje: Binlerce öğrenci sıralarına kavuştu

Eğitim 22.04.2025 14:00:26 0
Ağrı’da eğitime dokunan proje: Binlerce öğrenci sıralarına kavuştu
Tarih: 22.04.2025 14:00 Güncelleme: 22.04.2025 14:00
Ağrı’da hayata geçirilen "Okulum Beni Bekler" projesi kapsamında, sürekli devamsızlık yapan 2 bin 129 öğrenci yeniden eğitim sistemine kazandırıldı; kız çocuklarının eğitime erişiminde yüzde 20 artış sağlandı.
Ağrı Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ekim 2023’te çeşitli nedenlerle örgün eğitim dışında kalan öğrencilerin yeniden okulla buluşturulması amacıyla "Okulum Beni Bekler" projesi hayata geçirildi.
Proje kapsamında yürütülen rehberlik temelli aile ziyaretleri ve saha çalışmaları sayesinde eğitimden kopan binlerce öğrenci yeniden sisteme dâhil edildi.
Yeni eğitim öğretim yılı başında il genelinde sürekli devamsızlık durumunda bulunan 4 bin 892 öğrenci tespit edilirken, yapılan çalışmalar sonucunda 2 bin 129 bin öğrenci tekrar eğitime kazandırıldı. Bu öğrencilerin bin 658’i doğrudan örgün eğitime yönlendirilirken, 471’i Açık Öğretim Okulları ve Mesleki Eğitim Merkezi bünyesine alındı. Söz konusu çalışmalar sayesinde il genelinde sürekli devamsız öğrenci sayısında bir önceki yıla kıyasla yüzde on beş oranında azalma sağlandı. Bu düşüş erkek öğrencilerde yüzde on, kız öğrencilerde ise yüzde yirmi olarak kaydedildi. Kız çocuklarının eğitime erişiminde sağlanan artış, proje kapsamında en dikkat çekici kazanım olarak değerlendirildi.

"Eğitimin dışında kalan tek bir evladımız kalmayıncaya dek çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz"
Ağrı Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, "Okulum Beni Bekler" projesi kapsamında Mehmet Şerafettin Yaltkaya İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Burada açıklama yapan Vali Koç, "Öncelikle hepinize saygı ve sevgilerimi iletmek isterim. Eğitim, bir toplumun geleceğini inşa eden en temel yapı taşlarından biridir. Bu bilinçle, ilimizde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, çeşitli nedenlerle örgün eğitimin dışında kalan evlatlarımızı yeniden eğitim ortamına kazandırmak amacıyla Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce 2023 yılı Ekim ayında başlatılan ‘Okulum Beni Bekler’ projesi başarıyla yürütülmektedir. Projenin başlangıcında, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı sene başı verilerine göre ilimizde sürekli devamsızlık durumunda bulunan 4 bin 892 öğrencimiz tespit edilmiştir. Yürütülen yoğun saha çalışmaları, rehberlik temelli aile ziyaretleri ve yerinde takip süreci neticesinde bugün itibarıyla 2 bin 129 öğrencimiz yeniden eğitim sistemine dâhil edilmiştir. Bu kapsamda; bin 658 öğrencimiz doğrudan örgün eğitime yönlendirilmiş, 471 öğrencimiz ise Açık Öğretim Okulları ve Mesleki Eğitim Merkezi bünyesine kazandırılmıştır. Yürütülen çalışmalar sonucunda il genelinde sürekli devamsız öğrenci sayısında bir önceki yıla kıyasla yüzde 15 oranında bir azalma sağlanmıştır. Bu oran, erkek öğrencilerde yüzde 10, kız öğrencilerde ise yüzde 20 düzeyindedir. Özellikle kız çocuklarımızın eğitime erişiminde sağlanan bu iyileşme, bizler için ayrı bir memnuniyet vesilesidir. ‘Okulum Beni Bekler’ projesi, yalnızca sayısal verilerden ibaret bir başarı değil; aynı zamanda sosyal sorumluluğun, kamu-vatandaş iş birliğinin ve eğitime verilen önemin somut bir göstergesidir. Bu vesileyle; projeye emek ve katkı sunan tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize, rehberlik servislerimize ve sahada görev yapan tüm eğitim neferlerimize teşekkür ediyor, eğitime kazandırılan her bir öğrencimizin ilimizin ve ülkemizin aydınlık yarınları için önemli bir adım olduğuna inanıyorum.
Eğitimin dışında kalan tek bir evladımız kalmayıncaya dek çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla arz ederim" dedi.

"Gözlerinin içindeki o gülümseme bir motivasyonla çalışmamıza vesile oluyor"
Neslihan Gül Koç ise öğrencilerinin mutluluğunun kendilerini daha fazla motive ettiğini söyleyerek, "Okula gitmeyen öğrencilerimizi öncelikle tespit ettik. Ardından öğretmenlerimiz, özellikle kışın Ağrı’nın zorlu hava şartlarına rağmen, tek tek ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Bu vesileyle sahada büyük özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimize özellikle teşekkür etmek istiyorum.
Ev ziyaretleri sayesinde öğrencilerimizle bire bir temas kuruldu, velilerimizle görüşmeler yapıldı. Velilerimizin ikna edilmesi sürecinde öğretmenlerimiz büyük çaba sarf etti. Gerektiği durumlarda bizler de sürece dahil olarak destek verdik. Bu sayede yavrularımız, kuzularımız tekrar eğitimle buluştu. Bu tablo bizi gerçekten çok mutlu ediyor.
Temennimiz, önümüzdeki yıl artık eğitim almayan, devamsızlık yapan tek bir evladımızın dahi kalmamasıdır. Öğrencilerimiz okula döndükten sonra da onları yalnız bırakmıyoruz. Çünkü eğitimden uzak kaldıkları süre boyunca oluşabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak için çalışıyoruz.
Sınıf öğretmenlerimiz, rehber öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz; hem akademik eksikliklerini tamamlamaları hem de psikolojik olarak kendilerini toparlamaları konusunda öğrencilerimize her zaman destek oluyor. Onları mutlu görmek, gözlerinin içindeki o gülümsemeye tanıklık etmek, bizi hem çok mutlu ediyor hem de daha büyük bir motivasyonla çalışmamıza vesile oluyor" ifadelerine yer verdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ