Adıyamanlı depremzede Leyla Yücel: "Devletimiz bize sahip çıktı"

Adıyamanlı depremzede Leyla Yücel: "Devletimiz bize sahip çıktı"

Genel 16.02.2023 13:34:16 0
Adıyamanlı depremzede Leyla Yücel:
Tarih: 16.02.2023 13:34 Güncelleme: 16.02.2023 13:34
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ’asrın felaketi’ olarak nitelendirilen 10 ili etkileyen depremlerin ardından yapılan koordinasyon çerçevesinde Aydın’la eşleşen Adıyaman’daki depremzede vatandaşlar bölgeden tahliye edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Aydın Adnan Menderes Öğrenci Yurdu’nda misafir edilen depremzedelerden Leyla Yücel, "Devletimiz bize sahip çıktı" dedi.
6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17’de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk depremin ardından aynı gün içerisinde yine Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illeri de hasar gördü. Depremde 30 binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi de yaralandı.
Yaşanan felaketin ardından devlet kurumları başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar depremin yaralarını sarmak için seferber oldu. Başlatılan yardım kampanyaları çerçevesinde deprem bölgelerine kısa sürede büyük miktarlarda yardımlar toplanırken, depremzede vatandaşların bölgeden tahliyeleri için çalışma başlatıldı. Gerçekleştirilen planlamalar çerçevesinde ilk olarak Aydın ile eşleşen Adıyaman’da vatandaşlar otobüslerle Aydın’a getirildi. Gerekli kayıt işlemlerinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı öğrenci yurtlarından olan Adnan Menderes Öğrenci Yurdu’na yerleştirilen vatandaşların başta barınma ve yiyecek olmak üzere birçok ihtiyacı karşılanıyor. Öğrenci yurduna yerleşen depremzedelerden biri de Adıyaman’ın Besni ilçesinden Yücel ailesi oldu. Devletin kendilerine kucak açtığını ve zor günlerinde yanlarında olduğunu belirten aile, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan oldukça memnun olduğunu ifade etti.

"Aydın’da bize kucak açtılar"
Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade eden depremzede Aydın Yücel, "Sabaha karşı bir anda evimiz sallanmaya başladı ve gidip-gelmeye başladı. Çocuklarım çekyatta yatıyorlardı, korkudan aramıza girdiler. Dışarıya çıkmaya fırsat bulamadık. Deprem sona erdikten sonra ancak evden dışarı çıkabildik. Baktık ki herkes dışarı çıkmış, toplanmışlar. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Bu ve bunun gibi musibetlerden Rabbim bizleri uzak eylesin inşallah. Burada Aydın’ın kurumları bize kucak açtılar, sağ olsunlar bizi çok güzel ağırlıyorlar. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) buyurduğu gibi bizleri şefkatle karşıladılar. Allah herkesten razı olsun. Aydın’ın çok güzel insanları var, mütevaziler. Evlad-ı Resulullah’a yakışacak hal, hareket ve ahlakları var. Geldiğimizden beri bizi hiç boş bırakmadılar. Sürekli birileri bir ihtiyacımız olup olmadığını soruyorlar. Bizleri takip ediyorlar. İhtiyacı olanlar söylüyor, olmayanlar da teşekkür ediyor. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

"Devletimiz bize sahip çıktı"
Depremde birçok akrabasının enkaz altında kalarak hayatlarını kaybettiklerini gözyaşları içerisinde anlatan Leyla Yücel, "Çocuklarımız ile zor durumda kaldık, rezil olduk. Dışarılarda kaldık ama sağ olsun devletimiz bize sahip çıktı. Ben böyle bir insanlık görmedim. Aydın’ın çok güzel insanları var. Çok güzel ilgileniyorlar. Bizim kardeşlerimiz bizle böyle ilgilenmez vallahi. Allah razı olsun hepsinden, bize destek olan herkesin işi gücü rast gelsin" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ