Adıyaman’da şebeke suyunu içmeyin uyarısı

Adıyaman’da şebeke suyunu içmeyin uyarısı

Asayiş 16.02.2023 17:02:20 0
Adıyaman’da şebeke suyunu içmeyin uyarısı
Tarih: 16.02.2023 17:02 Güncelleme: 16.02.2023 17:02
Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, testlerde temiz çıkan şehir şebeke suyunun sadece temizlikte kullanılması uyarısında bulundu.
Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, testleri temiz çıkan şehir şebeke suyu konusunda vatandaşları uyardı. Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından şu ana kadar 9 mahalleye su verildiğini söyleyen Kılınç, yapılan testlerinin olumlu çıktığını fakat buna rağmen vatandaşların suyu sadece temizlik yapmak için kullanması tavsiyesinde bulundu.

Çok sayıda ölümüz var
Benzerine rastlanmayan depremlerle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, “6 Şubatta bildiğiniz gibi bazı kaynaklara göre 3 tane, bazı kaynaklara göre de zaten bizim de şahit olduğumuz 2 tane ciddi deprem yaşadık. Bilim adamları aynı günde yaşanması mümkün olmayan bir olay olduğunu söylüyor. Hakikaten ciddi bir hasar oluştu. Bin 166 tane binamız tamamen çöktü. Maalesef çok sayıda can kaybımız var. Allah’tan rahmet diliyorum, onlar şehittirler. Geride kalan ailelere, hepimiz aynı şekildeyiz, Cenabı Allah sabırlar versin, yaralılarımıza acil şifalar versin. Tabi bir tarafta enkaz kaldırma çalışmaları bitmek üzere. Yanılmıyorsam bu gün, ayarın biter.

Şebeke suyunu içmeyin uyarısı
Testleri temiz çıkmasına rağmen şebeke suyunun sadece temizlikte kullanılmasını söyleyen Kılınç, “En azından yaşayan insanlarımızı salgından, enfeksiyonlardan korumak için ciddi gayretimiz var. Bu anlamda şehrin ancak yüzde 40’ına su verebildik. İnşallah peyderpey bunu arttırmaya çalışacağız çünkü temiz su olmazsa, temizlik olmazsa hastalık artma ihtimali çok yüksektir. Şu anda sularımız temiz ama yine de diyoruz ki verdiğimiz sular temiz ama yine de bir takım çatlaklıklar olabilir, çok fazla enkaz olduğu için, bulaşı riski vardır. Her ne kadar testler temiz de olsa bunu daha çok temizlik anlamında kullanalım, içme maksatlı kullanmayalım, daha çok hazır su tüketelim diye vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Çok ciddi bir ekiple de sahada, yaklaşık 50-60 araçla çöpler temizlenmeye çalışılıyor. Hemen hemen Türkiye’nin her tarafından bir birliktelik ruhu içerisinde çalışma gayreti var. Hakikaten çok komplike ve dediğim gibi Adıyaman hiç böyle bir soğuk görmedi. Bu soğukta en azından vatandaşlarımız bir barınma noktasında gayret var. Başta Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin, tüm Türkiye’nin yani, muhalefetiyle, iktidarıyla herkes sağ olsunlar ciddi bir gayret içerisindeler. Herkes bir şeyler yapma çabası içerisinde, sivil toplum örgütleri. Bizi de belki ayakta tutan o birliktelik ruhudur” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ