Acısını içine gömen depremzede, kendiyle aynı kaderi paylaşanlara yardım etmek için çalışıyor

Acısını içine gömen depremzede, kendiyle aynı kaderi paylaşanlara yardım etmek için çalışıyor

Genel 15.02.2023 14:56:09 0
Acısını içine gömen depremzede, kendiyle aynı kaderi paylaşanlara yardım etmek için çalışıyor
Tarih: 15.02.2023 14:56 Güncelleme: 15.02.2023 14:56
Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden sağ kurtularak Eskişehir’e gelen Mahmut Aksu, burada bulunan depremzedeler için canla başla çalışıyor.
6 Şubat günü Türkiye’yi sarsan, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler sonucunda 35 bin 400’ün üzerinde vatandaş hayatını kaybederken, 105 bin 500’ün üzerinde kişi yaralandı ve birçok vatandaşın evi yıkılarak enkaza dönüştü. Yakınlarını ve evlerini kaybeden vatandaşlar, farklı illere giderek temel ihtiyaçlarını tamamlamaya çalışıyor. O illerden biri olan Eskişehir’e depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’tan ailesi ile birlikte gelen Mahmut Aksu, barınma dahil ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneğinden (ESBALDER) karşıladı. Evini ve yakınlarını kaybeden depremzede Aksu, depremin ilk gününden bu yana bölgeye yardım etmek için çalışan derneğe ve üyelere teşekkür etti. Olayın şokunu halen daha atlamayan Mahmut Aksu, diğer depremzedelere yardımcı olmak için ESBALDER’de yardım çalışmalarına katıldı. ‘Acımı içime gömüp benimle aynı kaderi paylaşan kardeşlerime yardım edeceğim’ diyen Aksu, dernek çalışanları ile depremzedelere yardımcı oluyor.

"Depremzedelere yardım etmek bana terapi gibi geliyor"
Yaşanan depremlerin üs merkezinde yaşadıklarını anlatan Mahmut Aksu, kendine ve ailesine yardımcı olan bütün Eskişehirlilere teşekkür etti. Acısını içine gömüp şehre gelen depremzedelere yardımcı olmaya çalışan Aksu, "Depremzedeyiz, 4 aile 10 kişi Eskişehir’e geldik. Kalacak yerlerimizi, temel ihtiyaç ve yiyeceklerimizi derneğimiz karşıladı. Eskişehir halkının ne kadar sıcakkanlı, yardımsever ve insancıl olduğuna bir kez daha şahit oldum. Depremzede olsak bile, kendimiz gibi depremden etkilenen vatandaşlar için buraya gelip yardım ediyoruz. Gerek barınma ihtiyaçlarını gerekse yiyecek, giyecek ve temizlik ihtiyaçlarımızı arkadaşlarımız temin ediyor, saç tokasına varacak kadar her konuda yardımcı oluyorlar. Depremzedelere yardım etmek bana terapi gibi geliyor, bir nebze de olsa faydam oluyorsa bu bana teselli oluyor ve moralimi yükseltiyor. Kahramanmaraş merkezde olmuştu, evlerimiz yıkıldı buradaki insanlar bize evlerini açtılar ve kalacak yer ile yiyecek verip temel ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Biz buraya geldik ama oradaki depremzedelerin hallerini göz önünde tutarak kendimizi onlara yardım etmeye adadık. Biz acımızı içimize gömdük, bundan sonra diğer depremzedelere ne kadar yardımcı olabilirsek o bize teselli oluyor" dedi.

"Bir aile olduk, artık siz biz diye bir şey kalmadı"
ESBALDER Yönetimi Kurulu üyesi Yasin Başaran ise hem dernek hem de Mahmut Aksu hakkında şöyle konuştu:
"İlk gün battaniye kampanyası ile başlamıştık, daha sonra Eskişehir’in göç aldığını görünce derneğimizi sosyal markete çevirdik. Şu an burada depremzede ailelerimiz ağırlıyor, ev bulmalarına yardımcı oluyoruz ve kıyafetten gıdaya, temizlik ürününden ev eşyasına her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Bizim sesimizi duyan, depremzede yakını olan depremzedelerin hepsini buraya davet ediyoruz; elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğimizi söylüyoruz. Biz onları karşılayıp konaklama konusunda evlerine yerleştirdik. Zaten onlar gelmeden önce evin içinde hazırlıklarımızı yapıp gıdalarını ve temel ihtiyaç malzemelerinin hepsini koymuştuk. Gece evlerine yerleşmelerini sağladık, Mahmut ağabey, ‘Biz sağlıklıyız Allah’a şükür, boş durmak bize yakışmaz, Anadolu insanıyız’ dedi. Sağ olsun o da bizimle geliyor ve depremzede aileler için burada elinden geldiğince yardım ediyor. Onlara da çok teşekkür ediyoruz, bir aile olduk, artık siz biz diye bir şey kalmadı diye düşünüyoruz."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ