ABD’den Adıyaman’a gelen 160 kişilik ekip enkazdan vatandaşları kurtarmak için mücadele veriyor

ABD’den Adıyaman’a gelen 160 kişilik ekip enkazdan vatandaşları kurtarmak için mücadele veriyor

Asayiş 15.02.2023 17:29:07 0
ABD’den Adıyaman’a gelen 160 kişilik ekip enkazdan vatandaşları kurtarmak için mücadele veriyor
Tarih: 15.02.2023 17:29 Güncelleme: 15.02.2023 17:29
ABD’den Türkiye’ye gelen 160 kişilik ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Afet Yardım Müdahale ekipleri, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için görev yapıyor. Enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için çalıştıklarını ifade eden USAID Planlama Bölümü Yöneticisi John Morrison, “Türk halkına biraz umut getirmek için burada olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Kahramanmaraş merkez üslü depremler sebebiyle Türkiye’ye gelen ABD Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) Afet Yardım Müdahale ekipleri, Adıyaman’da enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışıyor. 9 Şubat’ta Adıyaman’a gelen ABD’li afet yardım müdahale ekipleri, arama ve kurtarma köpekleri ile enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için çalışıyor. 160 kişinin yer aldığı ekip, çalışmalarını kurdukları koordinasyon merkezinde sürdürüyor. 1999 Gölcük Depremi’nde de Türkiye’ye gelen FairfaxCounty Kentsel Arama ve Kurtarma ekibinden Dean Dean Tills, yeniden Türkiye’deki insanlara yardım ettiği için gururlu olduğunu söyledi.

“Türk halkına biraz umut getirmek için burada olmaktan gurur duyuyoruz”
Türkiye’de vatandaşlara yardım etmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden USAID Planlama Bölümü Yöneticisi John Morrison, “California, Los Angeles County’den meslektaşlarımızla birlikte Fairfax County, Virginia’dan geldik. USAID Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibinin bir parçasıyım. Geçen hafta meydana gelen depremden sonra çöken binalarda arama kurtarma çalışmaları yapmak üzere buradayız. Adıyaman ve çevresinde yerel yetkililerle birlikte çalışarak deprem nedeniyle yıkılan beton yapılara derinden gömülü olanları bulmaya çalışıyoruz. Türk hükümeti yardımımıza ihtiyaç duyduğu sürece burada olacağız. Bu yüzden durup uluslararası ekiplere ihtiyaç duymadan arama kurtarma operasyonlarını kendi başlarına yapabileceklerini söylediklerinde, terhis olup Amerika Birleşik Devletleri’ndeki evimize döneceğiz. Hem tıbbi, hem de arama köpeklerimizle yardım sağlamak için bölgedeki yerel kurtarma ekipleriyle birlikte çalıştık. Buradayken birkaç tane daha kurtarabileceğimiz konusunda iyimser veya umutluyduk. Kesinlikle büyük bir depremdi. Bildiriyi gördüğümüzde biliyorduk, bunun uluslararası yardım düzeyine çıkabilecek bir şey olduğunu gördük. Çok sağlam bir arama kurtarma programı var, ama depremin büyüklüğü ve büyüklüğü milli ekiplerin kapasitesini aştı. İşte o zaman Türkiye uluslararası yardım istedi ve USAID geldi. Kesinlikle öyle. Yardım için dünyayı dolaşmalıyız. Bu bizi iyi hissettiriyor ve Amerikan halkından Türk halkına biraz umut getirmek için burada olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

“Geri gelip elimden gelen en iyi şekilde yardımı sunmaya çalışıyorum”
Türkiye’deki iki büyük depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katıldığını ifade ede FairfaxCounty Kentsel Arama ve Kurtarma ekibinden Dean Dean Tills ise şunları söyledi;
“1999 yılında Türkiye’de İzmit depremindeydim. Ek yardım sunmak için Türkiye’ye geri gelebildiğim için gurur duyuyorum. Son deneyim çok iyiydi. İnsanlar çok misafirperverdi ve bizi kabul etmeleri çok sıcaktı ve umarım yapabilirim. Bu kadar yıkım ve can kaybı yaşamak zorunda kalmaları çok üzücü. Buradaki durum bana çok İzmit’i hatırlattı ve epeyce can kaybıyla karşılaşacağımızı biliyordum, ama bu sadece yaşadığımız bir şeydi. Umarım insanlar, sevdiklerine güvenli bir şekilde kavuşabilecekleri konusunda biraz umut verebiliriz. Evet. 1999’da Türkiye’ye gelmek benim için öğretici bir deneyimdi. Özverili ve duygusal insanlar. Ve bu depremi duyduğumda yapmak istediğim bir şeydi. Geri gelip elimden gelen en iyi şekilde yardımı sunmaya çalışıyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ