ABD’de çevre felaketine neden olan tren kazasıyla ilgili ön rapor yayınlandı

ABD’de çevre felaketine neden olan tren kazasıyla ilgili ön rapor yayınlandı

Asayiş 23.02.2023 23:26:59 0
ABD’de çevre felaketine neden olan tren kazasıyla ilgili ön rapor yayınlandı
Tarih: 23.02.2023 23:26 Güncelleme: 23.02.2023 23:26
ABD Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB), kimyasal madde taşıyan ve çevre felaketine neden olan Ohio’daki tren kazasıyla ilgili ön rapor yayınlandı.

ABD Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB), Ohio’da yer alan East Palestine kasabası yakınlarında tehlikeli kimyasal taşıyan bir trenin 3 Şubat’ta raydan çıkması ve çevre felaketine neden olmasıyla ilgili bir ön rapor yayınladı. NTSB, ön raporunda kazadan önce mürettebatın "aşırı ısınan bir tekerlek yatağı" konusunda uyarı aldığını belirterek, kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini aktardı. Ön raporda, kazanın hemen öncesinde bir vagona ait bir tekerlek yatağında "aşırı ısınmaya bağlı bir sorun gözlendiği" ifade edilerek, "Alınan bir gözetleme videosu, raydan çıkmadan önce aşırı ısınma arızasının bir tekerlek yatağı olduğunu gösterdi. Tekerlek yatağı ve etkilenen tekerlek takımı kanıt olarak toplandı ve NTSB tarafından incelenecek" denildi.

Trenin raydan çıkmadan kısa bir süre önce, tekerlek yatağının normal sıcaklığın 122 santigrat derece üzerine çıkarak, 253 dereceye ulaştığı belirtilen ön raporda, zararlı kimyasal taşıyan 150 vagonlu trenin mürettebatının kaza anında frene bastığı ancak duramadığı ifade edildi. Raporda, "Tren durduktan sonra mürettebat ateş ve duman gözlemledi" denildi.

Raydan çıkmaya tam olarak neyin neden olduğu konusunda bir açıklama yer almayan raporda, ayrıca trenin saatte 80 kilometre hız sınırının üzerinde hareket ettiğine dair hiçbir kanıt bulanmadığı belirtildi.
NTSB Başkanı Jennifer Homendy başkent Washington DC’de düzenlediği basın toplantısında, kazanın "tamamen önlenebilir" olduğunu ifade ederek, "Biz olaylara kaza diyoruz. Kaza diye bir şey yoktur. Araştırdığımız her olay önlenebilir” dedi.
Homendy, nihai raporun muhtemelen 12 ila 18 ay süreceğini, ancak gerekirse NTSB’nin acil bir güvenlik tavsiyesi yayınlayacağını belirterek, NTSB, soruşturmasının devam ettiğini ve müfettişlerin tekerleklerin yanı sıra, kimyasal yük vinil klorürün yanması ve kaza müdahalelerine odaklanacağını söyledi.

Zehirli kimyasal taşıyan tren raydan çıktı
Ohio’daki East Palestine kasabası yakınlarındaki demir yolunda kimyasal madde taşıyan 150 vagonlu trenin, 50 vagonu 3 Şubat’ta raydan çıkmıştı. Kazanın ardından yangın çıkmış, bazı vagonlarda patlamalar meydana gelmişti. Kaza nedeniyle bölgeye yüksek miktarda kimyasal madde yayılması çevre felaketine neden olurken binlerce kişi için bölgeden tahliye emri verilmişti. Olayın ardından bölge sakinleri kendilerini iyi hissetmediklerini kaydederken balıkların ve vahşi hayvanların öldüğü bildirilmişti.
Kazayı yapan tren şirketi Norfolk Southern’nin CEO’su Alan Shaw, şirketin bölgede yaşayanlara şimdiden 6,5 milyon dolar ödediğini ve toparlanmalarına yardım etmeye devam edeceğini belirtti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ