ABD Hazine Bakanı Yellen, G20’de Rus yetkilileri hedef aldı

ABD Hazine Bakanı Yellen, G20’de Rus yetkilileri hedef aldı

Politika 24.02.2023 17:55:49 0
ABD Hazine Bakanı Yellen, G20’de Rus yetkilileri hedef aldı
Tarih: 24.02.2023 17:55 Güncelleme: 24.02.2023 17:55
Hindistan’da düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na katılan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rus yetkilileri hedef alarak, "Kremlin için çalışmanın onları Putin’in zulmüne suç ortağı yaptığını anlamalılar" dedi.
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal girişiminde 1 yıl geride kalırken, savaş gündemi Hindistan’da düzenlenen Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na damga vurdu. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rus yetkililerin katıldığı bir oturumda "Ukrayna’ya karşı yürütülen yasa dışı ve haksız savaşı" kınayarak, G20 ülkelerini Ukrayna’yı desteklemeye ve Moskova’nın işgal girişimini engellemek için daha fazlasını yapmaya çağırdı. Zirveye katılan Rus yetkililere atıfla, "Kremlin için çalışmanın onları Putin’in zulmüne suç ortağı yaptığını anlamalılar" diyen Yellen, "Ukrayna’da yiten canların ve küresel olarak verilen zararın sorumluluğunu taşıyorlar" ifadelerini kullandı.
Yellen, Rusya’nın gıda ve enerjiyi silah olarak kullanmasının sadece Ukrayna’yı değil, gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere küresel ekonomiyi etkilediğini de sözlerine ekledi.
Oturum aralarında Yellen ile bir araya gelen İngiltere Hazine Bakanı Jeremy Hunt da savaşı kınadı ve krizle başa çıkmak için uluslararası toplumla iş birliği içinde çalıştıklarını söyledi.
Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise Ukrayna’ya değinmekten kaçınarak, "Tartışmalarınızın dünyanın en savunmasız insanlarına odaklanması gerektiğini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Küresel ekonomi masaya yatırılıyor
G20 ülkelerinin finans şeflerini ve merkez bankası başkanlarını bir araya getiren yarına dek sürecek zirvede enflasyon, dijital para birimleri, Dünya Bankası reformu ve iklim değişikliği gibi konuların masaya yatırılması bekleniyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ