72. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali için geri sayım başladı

72. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali için geri sayım başladı

Kültür Sanat 31.07.2025 15:32:25 0
72. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali için geri sayım başladı
Tarih: 31.07.2025 15:32 Güncelleme: 31.07.2025 15:32
Malatya’nın Darende ilçesinde bu yıl 72’ncisi düzenlenecek olan Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali için hazırlıklar başladı. Festival öncesinde Darende Belediyesi Köprügözü Düğün Salonu’nda geniş katılımlı bir tanıtım ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Belediye Başkanı Alican Bozkurt, başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda iş insanı ile davetli katıldı.
"Türkiye şampiyonası bu yıl Darende’de"
Toplantıda konuşan Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, festivalin bu yıl ilçeye ayrı bir anlam kattığını belirterek, "Bu yıl Karakucak Güreşleri Türkiye Şampiyonası ilçemizde yapılacak. Yerel ve ulusal basının canlı yayınlarıyla Darende tüm Türkiye’de tanıtılacak. 7 bin yıllık geçmişi ve kültürel mirasıyla ilçemiz tam anlamıyla bir marka haline gelecek" dedi.
Festivalin sadece spor değil, aynı zamanda kültürel bir tanıtım faaliyeti olduğunu kaydeden Başkan Bozkurt, Darendelileri festivale sahip çıkmaya davet etti. Bozkurt, "Yıllardır devam eden Zengibar Güreşleri, iş insanlarımızın destekleriyle bu yıl da birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.
"Darende alçakgönüllü ama güçlü bir ilçedir"
Darende Kaymakamı Şeref Gülyer ise konuşmasında ilçenin tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekti. Darende’nin 7 bin yıllık geçmişiyle örnek şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Gülyer, "Darende çalışkan, üretken ve verimli bir ilçe. Ancak alçakgönüllüdür; reklam yapmadan kendini gösterir. Belki yerini herkes bilmiyor ama gönüllerde olduğu kesin" dedi.
"Güreş merkezi kurulmalı"
Kaymakam Gülyer, Darende’de ata sporu güreşin köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, ilçede kalıcı bir güreş merkezine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Gülyer, "Darende Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde kalıcı bir güreş merkezi kurulmalı. Bu yapı, festivalin ruhuna yakışır şekilde gençlere ve kültürümüze hizmet edecektir" ifadelerini kullandı.
2 Milyon 400 Bin TL bağış toplandı
Toplantının sonunda festival giderlerine destek olmak amacıyla iş insanları tarafından toplam 2 milyon 400 bin TL’lik bağış yapıldığı açıklandı. Duygusal bir teşekkür konuşması yapan Belediye Başkanı Bozkurt, "Festivalin tahmini gideri 7 milyon TL. Bunun üçte biri Darende’nin evlatları tarafından karşılandı. Hepinize teşekkür ediyorum. Rabbim kesenize bereket versin" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ