4 yaşında doktor olacağını söylemişti, 14 sene sonra Tıp Fakültesini kazandı

4 yaşında doktor olacağını söylemişti, 14 sene sonra Tıp Fakültesini kazandı

Genel 27.10.2025 11:03:21 0
4 yaşında doktor olacağını söylemişti, 14 sene sonra Tıp Fakültesini kazandı
Tarih: 27.10.2025 11:03 Güncelleme: 27.10.2025 11:03
Elazığ’da 14 yıl önce çekilen bir videoda doktor olmak istediğini dile getiren ve o zamanlar 4 yaşında olan Yağmur ırmak, hayalini gerçekleştirerek tıp fakültesini kazandı.

Elazığ’da 14 yıl önce gazeteci Şah İsmail Gezici’nin yaptığı bir haber çalışmasında Yağmur Irmak, mikrofona doktor olmak istediğini söylemiş ve babası Ahmet Irmak’ta o anları kayda almıştı. Henüz 4 yaşındayken hayalinin doktorluk olduğunu dile getiren Irmak, lise bittikten sonra üniversite sınavlarına hazırlanmaya başladı. Yoğun bir tempoyla çalışan Irmak, hayalini gerçekleştirerek İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Küçüklük hayalinin ilk adımlarını atmanın gururunu yaşayan tıp öğrencisi, okulu tamamladıktan sonra doktor olarak hayalini resmiyete kavuşturmak için çalışmaya devam ediyor.

Tıp Fakültesinde okuyan Yağmur Irmak, "Küçük Yağmur’un hayallerini gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Her ne kadar eskiden bir dönem benim hayalim olmasa da şuan olduğum yerden mutluyum ve hayallerimi gerçekleştirmek benim için büyük bir onur. O görüntülerde ki Yağmur çok küçük ama o yaşına rağmen her şeyi bildiğine inanan birisi. İnsanlarla konuşmayı seven, okumayı seven ve yazı yazmayı yeni öğrendiğim bir dönemdi. O zamanlarda doktorluk bana çok havalı geliyordu çünkü, bir insan hayatını kurtarıyorsun. Diğer mesleklerde gerçekten çok değerli fakat dediğim gibi, benim ilgimi o yaşlarda en çok o meslek çekmişti. Lise döneminde baba mesleği olmasından kaynaklı mühendisliğe yöneldim çünkü o dönemde o tarz işler yapıyordum. Şuan ise bulunduğum alandan mutluyum. Şuan Malatya İnönü Üniversitesini kazandım. Birinci sınıf öğrencisiyim. Hayallerimizi gerçekleştirmek için çabalamak zorundayız. Burs için birkaç yere başvurdum fakat bir sonuç alamadım. Şehrimizin ileri gelenlerinden bana burs konusunda yardımcı olmalarını bekliyorum" dedi.

Aile olarak mutlu olduklarını dile getiren Baba Ahmet Irmak, "Kızımız geçmişe dönük hayallerini gerçekleştirdiği için bizde gururlandık. Sosyal medyada yeni bir akım var. Eskiye dönük ve şimdiki fotoğraflarını göstererek tanıtım yapıyorlar. Bende o dönemlerde çektiğim bir görüntüyü hatırladım ve biz neden böyle bir şey yapmıyoruz dedim. O dönem kızım, doktor olacağını söylemişti ve şimdi o hayalini gerçekleştirdiği için böyle bir şey aklımıza geldi. Biz, ailemiz ve sevenlerimiz çok mutluyuz. Kızım bizleri gururlandırdığı için de ona ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ