4 bin depremzede Alanya’da otellere yerleştirildi

4 bin depremzede Alanya’da otellere yerleştirildi

Genel 9.02.2023 15:57:57 0
4 bin depremzede Alanya’da otellere yerleştirildi
Tarih: 09.02.2023 15:57 Güncelleme: 09.02.2023 15:57
Alanya Belediyesi Tosmur Ek Hizmet Binası’nın Afet Koordinasyon Merkezine dönüştürülmesinin ardından ilçeye gelen depremzedelerin belirlenen otellere yerleştirilmesi devam ediyor.
Yüzlerce depremzedenin otellere yerleştirilmesi için koordinasyon merkezinde hummalı bir çalışma yapılırken, merkezin hemen yan tarafında ise aşevi çadırları kuruldu. Depremzedeler işlemleri yapılırken hem yemeklerini yiyor, hem de bekleme salonunda çaylarını içerek işlemlerin bitmesini bekliyor.
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Bu yüzyılın afeti olarak adlandırılıyor. Ne yazık ki biz bunu yaşıyoruz. Çok ciddi bir alanda ciddi bir problem var. Yıkılan evler, barınma gibi sorunlar var. Bu süreçte biz Alanya olarak Antalya hatta tüm Türkiye olarak hemen organize olduk.
Tüm Türkiye’de evsiz kalan depremzedelerimize yer açılmış durumda. Samsun’a; Bodrum, Fethiye, Antalya’ya gidenler var. Alanya özelinde biz Dışişleri Bakanımızla Antalya genelinde toplantı yaptık. Tüm bölgede yaklaşık 50 bin oda toparlandı. Alanya bölgesinde de çok ciddi sayıda katkıda bulunduk. Ve 2 gün öncesinden itibaren tek tük gelen ama son iki gündür yoğun gelen talepleri karşılıyoruz. Şu anda Alanya bölgemizde 4 binin üzerinde konaklayan vatandaşımız var. Şu ana kadar toplanmış oda sayısından ziyade tüm Türkiye’de konaklama sektörünün yapmış olduğu bu refleks son derece önemliydi" ifadelerini kullandı.
Deprem bölgesine yakın olması nedeniyle insanların daha çok Alanya’yı tercih ettiğini ifade eden Sili, "İlçede AFAD koordinasyonunu kaymakam başkanlığına kurduk. Alanya Belediyesi ve sivil toplum örgütlerimiz bu konuya el atmış vaziyetteyiz. Buraya gelen vatandaşlarımız otellere yönlendiriliyor, ihtiyaçları varsa onları veriyoruz. Yiyecek, giyecekti, yani bir şekilde hepimiz el birliğiyle bu işi halletmeye çalışıyoruz. Ümit ediyoruz ki böyle felaketi biz ve hiçbir ülke yaşamasın" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ