2. OSB yatırımcıları mağdur edilmeyecek

2. OSB yatırımcıları mağdur edilmeyecek

Ekonomi 27.11.2022 15:13:03 0
2. OSB yatırımcıları mağdur edilmeyecek
Tarih: 27.11.2022 15:13 Güncelleme: 27.11.2022 15:13
Erzurum-Pasinler yolu üzerinde 216 hektar alanda kurulan 2. OSB yerleşkesinde yaşanan zemin problemlerinden etkilenen yatırımcıların mağdur edilmeyeceği bildirildi.
Konuyla ilgili olarak 24 Kasım’da ETSO’da; Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın’ın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilmişti. Toplantıda, 2. OSB’de yatırım yapan firmaların zemin problemi sebebiyle yaşadığı mağduriyetin giderilmesi amacıyla firma temsilcilerinin katılımıyla bir istişare toplantısı düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. Bu amaçla Vali Okay Memiş başkanlığında yine ETSO’da düzenlenen ikinci toplantıya, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya ve bölgede faaliyet gösteren 10 yatırımcı firmanın temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Memiş, 2. OSB 1. Etap’ta yatırım gerçekleştiren ancak zamanla yaşanan zemin problemi sebebiyle mağdur olan yatırımcıların bu mağduriyetlerinin giderilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti. 1. Etap’taki yatırımcıların, Erzurum-Aziziye’de kurulma çalışmaları devam eden 3. Etap’a yapılacak taşınma işlemlerinde uygulanacak esasların görüşüldüğü toplantıda, yatırımcı firma temsilcileri de düşüncelerini dile getirdiler.
Özakalın; “1. Etap’taki yatırımlar 3. Etap’a taşınacak”
Toplantıda, önümüzdeki günlerde 1. Etap’taki yatırımcıların 3. Etap’a taşınması için gerekli tahsislerin yapılacağını ve yeni sezonda inşaat faaliyetlerine başlanacağını kaydeden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın da şunları söyledi; “2. OSB Müteşebbis Heyeti olarak uzun uğraşlar sonucu bölgemize kazandırdığımız 3. Etap’a mevcut yatırımcılarımızı taşıyacağımız ve mağduriyetlerini gidereceğimiz için mutluyuz. Bunun için yatırımcılarımız adına Müteşebbis Heyet Başkanımız Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve AK Parti İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. Öncelikli olarak bu taşınma işlemini tamamlanmayı ardından 1. ve 2. Etap’ta yapmayı planladığımız GES yatırımı için girişimlerimizi hızlandırmayı hedefliyoruz. İnşallah buradaki GES yatırımı hem şehrimize hem de ülkemize katma değer sağlayacak bir enerji yatırımı olacaktır. Bunun yanı sıra yine 3. Etap’ta mevcut yatırımcılarımızın yanına gerek yerel gerekse ulusal çapta yeni firmaların katılması çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Nihai amacımız; Erzurum’un, üreten, ihracat yapan ve istihdam sağlayan ve gelişen bir şehir haline gelmesidir.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ