2. OSB toplantısında, “kırsal alan” vurgusu

2. OSB toplantısında, “kırsal alan” vurgusu

Ekonomi 15.10.2023 13:22:25 0
2. OSB toplantısında, “kırsal alan” vurgusu
Tarih: 15.10.2023 13:22 Güncelleme: 15.10.2023 13:22
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi (2. OSB) Müteşebbis Heyeti, Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında toplandı.
Aziziye ilçesindeki 2. OSB 3. Etap şantiye sahasında gerçekleştirilen müteşebbis heyet toplantısına, Vali Çiftçi’nin yanı sıra Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, TEİAŞ Bölge Müdürü Yakup Albayrak, 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya ve müteşebbis heyet üyeleri katıldı.
Bölge Müdürü Fırat Karakaya’nın, alanda yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptığı toplantıda; 3. Etabın alanının genişletilmesi, bölgedeki altyapı çalışmalarının tamamlanabilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan ödenek artırılmasının talep edilmesi, 2.OSB’nin kırsal alan statüsüne alınarak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) teşviklerinden faydalanmasının sağlanması ve 1. ve 2. Etap’ta yapılacak GES projesiyle ilgili konularda değerlendirmeler yapılarak karara bağlandı.
Toplantıda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, müteşebbis heyetin gündeminde yer alan konularının tamamının 2. OSB’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “3. Etap alanının genişletilmesi, 1. ve 2. Etaba yapılması planlanan GES projesi ve bölgenin kırsal alan statüsüne alınarak, yatırımcıların TKDK teşviklerinden faydalanması için yapılacak düzenlemeler; hem 2. OSB’nin cazibesini artıracak hem de şehrimizin sanayileşmesi anlamında yürütülen çalışmalara ivme kazandıracaktır” diye konuştu.
Başkan Özakalın, Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulundaki bütün üyelerin bu çalışmalara özveriyle katkı sağladığını belirterek, “Erzurum’un geleceği adına taşın altına elini koyan, sorumluluk alan bütün kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum, İnşallah, şehrimize yapılacak her yatırımda bu çabaların karşılığını almış olacağız” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ