19 Mayıs için karlı dağlarda yürüdüler

19 Mayıs için karlı dağlarda yürüdüler

Genel 19.05.2024 12:44:19 0
19 Mayıs için karlı dağlarda yürüdüler
Tarih: 19.05.2024 12:44 Güncelleme: 19.05.2024 12:44
Erzurum’da bir grup doğa sever 19 Mayıs coşkusunu çam ağaçları arasında ve karlı dağlarda yürüyerek yaşadı.
Erzurum Yürüyüş Grubu Oltu Doğaseverler Ekibi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama kapsamında Şenkaya Şirankes mesire alanında toplandı. 41 kişinin katıldığı yürüyüşte en küçük üyesi 20 en yaşlısı 74 yaşındaydı. Ekip masmavi gökyüzü ve pırıl pırıl güneş altında, sarıçam ormanlarının mis kokusu içerisinde muhteşem manzara eşliğinde 16 kilometre yürüdüler.
Yürüyüş ekibi Allahuekber Dağı’nın eteklerinde Türk bayrağı ve Atatürk posteri açarak topluca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladılar. 16 kilometrelik yürüyüş Şirankes Mesire alanında sona erdi. Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan burada yürüyüş ekibine ikramda bulundu. Oltu Dağ Severler yürüyüş ekibinden Emre Kızıltan, ”Şenkaya ilçesi Allahuekber Dağı eteklerinde 16 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Çok güzel bir hava var. Sarıçam ormanları eşliğinde harika bir yürüyüş yaptık. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hepimize kutlu olsun” dedi. Yürüyüş ekibinde bulunan Yusuf Yalçın, ”Ben ekibin en küçüğü olarak 20 yaşındayım. Yürüyüşe katıldım ve çok büyük keyif aldım. Bundan sonrada yürüyüşlerimiz devam edecek teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Ekibin en yaşlısı 74 yaşındaki Yakup Aslan Pirimoğlu ise şöyle konuştu: “Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için yürüyüş yaptık. Çok güzel ortam katılan herkese çok teşekkür ederim”
Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, “Misafirlerle beraber olmaktan son derece mutlu olduk. Anadolu’nun her tarafı misafirperverdir. Bu güzel yürüyüş ekibini Şenkayamızda ağırlamak bizim için onurdur. Şenkayamızın bir özelliği var. Buralar 90 bin şehidin kanıyla sulanmış bir vatan parçasıdır. Yürüyüş ekibinin bir şehit mezarı aramasına gerek yok. Her bir taş şehit mezarıdır. Bu yürüyüşte güzel ilçemizin hem tarih hem de güzel coğrafyamızı paylaştıkları için teşekkür ederim” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ