15 gündür işe gitmiyor, hırsız nöbeti tutuyor

15 gündür işe gitmiyor, hırsız nöbeti tutuyor

Asayiş 26.12.2022 10:50:34 0
15 gündür işe gitmiyor, hırsız nöbeti tutuyor
Tarih: 26.12.2022 10:50 Güncelleme: 26.12.2022 10:50
Elazığ’da bir şahıs, evine hırsız girmemesi için 15 gündür işe gitmeyerek nöbet tutuyor.
Merkeze bağlı Nailbey Mahallesi Dal Sokak’ta bulunan 5 katlı bir bina, depremden sonra ağır hasar aldı. Yıkım kararı verilen bina boşaltıldı, fakat yıkımı halen yapılmadı. Bunu fırsat bilen hırsızlar ise o binanın çatısından yan binalara geçmeye başladı. 3 çocuklu Selçuk ailesi de birkaç sefer terasta hırsızlar ile karşılaştı. Aile ve çocuklar büyük korku yaşarken baba Halis Selçuk (51), işe gitmeyerek adeta hırsız nöbeti tutmaya başladı. Karı koca, sırayla teras kapısının arkasına attığı yatak ile evinini ve çocuklarını korumaya başladı. 15 gündür işe gitmeyerek hırsız nöbeti tuttuğunu dile getiren Selçuk, yan binanın biran önce yıkılması gerektiğini söyledi. Korku içerisinde yaşadıklarını aktaran Selçuk, can güvenliklerinin olmadığını ifade etti.

“Hırsız nöbeti tutuyorum. Döşeğimi kapının arkasına serdim”
Yan binaya ağır hasar verildiğini belirten Halis Selçuk, “Bunun için kapı ve penceresi söküldü, ama yıkımı yapılmadı. Bundan dolayı gece ve gündüz hırsızlar terasıma çıkıyor. Çocuklarımda gördü. Şuan CİMER’e yazdım ve yardım bekliyorum. Yetkilisi kimse şunu biran önce yıksın beni bu mağduriyetten kurtarsın” dedi.
Can güvenlinin olmadığını aktaran Selçuk, “15 gündür işe gidemiyorum. İnşaatlarca çalışıyorum, gidemediğim için ekmeğimi kazanamıyorum. Gündüz 15.00’da hırsız tarasa geliyor ve kızım görüyor. Eşim müdahale etmeye çalışıyor. Gece ses geliyor ben çıkıyorum. Ben tüm yetkililerden destek bekliyorum. Hırsız nöbeti tutuyorum. Döşeğimi kapının arkasına serdim. Gecenin 5’ine kadar bekliyorum. Eşim yatıyor ben bekliyorum, ben yatıyorum eşim bekliyor” diye konuştu.

“Ne yapacağımızı bilemiyoruz”
Kendi imkanlarıyla terasa çıkış yolunu kapatmaya çalışan Selçuk, “Buraya bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ben bir vatandaşım gücüm yetmiyor. Duvar öremiyorum. İnşaatı yıksalar buraya bir şey yapmamıza gerek yok. 6 yaşındaki çocuğum evde huzursuz yatamıyor. Korku ve panik içerisinde. Biz burada ne yapacağımızı bilemiyoruz. Hırsızla yüz yüze gelsek, hırsız bize nasıl bir müdahalede bulunuyor bilmiyorum. Belki param pulum yok ama gece yatamıyorum. Can güvenliğim yok” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ