1. Fen Liseleri Sempozyumu’nun kapanış programı gerçekleştirildi

1. Fen Liseleri Sempozyumu’nun kapanış programı gerçekleştirildi

Eğitim 15.05.2024 16:59:37 0
1. Fen Liseleri Sempozyumu’nun kapanış programı gerçekleştirildi
Tarih: 15.05.2024 16:59 Güncelleme: 15.05.2024 16:59
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 1. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu’nun kapanış programı gerçekleştirildi.
ETÜ ile Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle fen liseleri ile fen fakültelerini buluşturarak eğitim ve araştırmayı bir araya getirmek amacıyla düzenlenen sempozyumun kapanış programına ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit İncekara, akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın açılışında konuşan Dekan İncekara sempozyumun fen liseleri ile fen fakültelerini aynı çatı altında bir araya getirmesi bakımından oldukça önemli olduğunu ifade ederek: “Biz ETÜ olarak fen liseleriyle temas halinde olmayı her zaman arzuluyorduk. Bu doğrultuda gerekli temasları sağladık ve bugün bir aradayız. Bu bir başlangıç oldu. Ancak önümüzdeki yıllarda bu sempozyumu daha geniş katılımla bölge genelinde ve ülkemiz genelinde düzenlemek istiyoruz. Sempozyumumuza 400’ün üzerinde katılım oldu ve öğrencilerimiz burada 100’ün üzerinde sunum yaptı. Değerlendirme kurulumuz her birini inceledi ve aralarından bazıları bugün bir adım öne çıktı. İnanıyorum ki bu salondaki arkadaşlarımız gelecekte çok güzel başarı hikayeleri yazacaklar. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan ve üniversitemizin tüm imkanlarını bizlere sunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.
Dekan İncekara’nın ardından kürsüye çıkan Rektör Çakmak ise öğrencilerin bu süreçte edindiği deneyimlerin çok kıymetli olduğunu dile getirerek: “Sizlerin özgüvenle buraya gelmeniz ve burada sorularınızı, düşüncelerinizi, fikirlerinizi çekinmeden paylaşmanız çok kıymetli. Bunun kıymetini belki bugün anlamayacaksınız ama ilerleyen yıllarda üniversiteye başladığınızda ve iş hayatına girdiğinizde göreceksiniz. Her zaman söylüyorum öğrencilerimiz başarılı olmak istiyorsa derslerinin yanı sıra proje çalışmalarına seminerlere, sempozyumlara ve kendilerini ifade edebilecekleri platformlara katılmalıdır. İnanıyorum ki burada sizin gibi gözleri ışıl ışıl parlayan gençlerimiz bu kültürün temelini burada attı ve üniversite hayatına da devam ettirecekler. Bu vesileyle her birinizi katılımlarınızdan ötürü tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından En İyi Özgün Çalışma, En İyi Sözlü Sunum, En İyi Poster ve En İyi Danışman Öğretmen dallarında ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ