Vur emrini veren darbeci Ahmet Taştan'ın cezası

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki askerlerin başında "nişan al" ve "ateş" emrini veren Binbaşı Ahmet Taştan, 35 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 343 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Genel 3.12.2019 14:57:08 0
Vur emrini veren darbeci Ahmet Taştan'ın cezası
Tarih: 01.01.0001 00:00

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti.

Darbe gecesi ortaya çıkan görüntülerde; eski Binbaşı Ahmet Taştan, saat 21.56 sıralarında komutasındaki askerlerle, trafik yoğunluğu nedeniyle askeri araçtan inerek yaya olarak yolu kapatan askerlere katılmıştı.

Köprüde 'vur' emri veren darbeci eski Binbaşı Ahmet Taştan, cezasız kalmadı.

SANIK ASKERLER HER ŞEYİ ANLATTI
Davada sanıklar, Taştan'ın halkın üzerine ateş ettiğini, akabinde karşısındaki vatandaşların yere yığıldığını gördükleri yargılama sırasında tek tek anlattı. Sanıklardan A.T., "Hatta Ahmet Taştan bize 'Bunlar polis kıyafeti giymiş terörist.' dedi. Bizi 'Havaya ateş etmeyen olursa ben sıkarım.' diye tehdit ettiler. Oturan arkadaşımızı da muhtemelen Ahmet Taştan ve yanındaki komutanlardan biri vurdu. Ahmet Taştan 'Ölen arkadaşınız silah sıkmadığı için vuruldu.' diye söyledi.'' şeklinde savunmada bulundu.

NİŞAN AL VE ATEŞ EMRİ VEREN DARBECİ
Köprüdeki askerlere ''Nişan al'' ve ''ateş" emri veren darbeci Ahmet Taştan, yine köprüdeki görevli polislerin silahını gasbederek el koymasına ilişkin iddianamedeki suçlamalara da cevap vermedi.

İSMİ ANKESÖR SORUŞTURMASINDA DA ÇIKTI
Öte yandan darbeci eski Binbaşı Ahmet Taştan'ın, FETÖ'nün TSK yapılanmasında örgüt içi haberleşme aracı olarak kullanılan ankesör/sabit hatlardan iletişim kurduğu da ortaya çıktı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem