Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Saray-Kırklareli yolunun tamamlanmasıyla yıllık 98 milyon lira tasarruf edilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Saray-Kırklareli kara yolunun tamamlanmasıyla tamamlanmasıyla yıllık toplam 98 milyon lira tasarruf edileceğini söyledi.

Genel 3.08.2020 23:57:13 0
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Saray-Kırklareli yolunun tamamlanmasıyla yıllık 98 milyon lira tasarruf edilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

KIRKLARELİ (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kırklareli programına Pınarhisar Belediyesini ziyaret ederek başladı, Belediye Başkanı İhsan Talay'dan ilçe hakkında bilgi aldı.

Ardından Saray-Kırklareli yolu temel atma törenine katılan Karaismailoğlu, konuşmasının başında Kırklarelililerin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Bakanlık olarak 2023 kalkınma hedefleri doğrultusunda ülkenin her yanına hizmet götürdüklerini adeta ulaştırma ve altyapı alanında reformlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Hedefimiz ülkemizin her köşesinin dünya ile bağlantısını sağlamak ve kalkınmasına katkıda bulunmak. Böylelikle dünyada ve bölgemizde sarsılmaz bir ekonomik güç olma yolunda ilerleyen ülkemize bu yolda destek vermek. Kırklareli'miz de güzel vatanımızın her köşesi gibi bu hedefe doğru ilerliyor, büyüyor ve zenginleşiyor. En büyük dileğimiz sizlerin desteği ve hayır duaları ile daha pek çok işleri başarmak, gelecekte evlatlarımıza imkanları daha geniş, daha zengin, daha güçlü bir ülke bırakmak. Bizlerle ve yaptıklarımızla iftihar etsinler, örnek alsınlar, daha büyük işleri başaracak gücü kendilerinde bulsunlar."

Kadim tarihi, kültürel dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Kırklareli'nin özellikle tarıma dayalı sanayinin hızla geliştiği bir merkez olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, kentin büyürken artan ihtiyaçlarını farkında olduklarını ve buna yönelik projeler ürettiklerini dile getirdi.

Bugün Saray - Kırklareli yolunun temelini atıp ardından da Edirne - Kırklareli yolunu 11 kilometrelik bölünmüş yol olarak hizmete açacaklarını bildiren Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Temelini atacağımız Saray - Kırklareli'nin uzunluğu 71 kilometre, 11 kilometrelik Kırklareli şehir geçişinin üstyapı iyileştirmesiyle Çakıllı, Vize, Pınarhisar çevre yollarının dahil olduğu 27,5 kilometrelik kesim bölünmüş yol, kalan 43,6 kilometrelik kısım tek yol standardında tamamlanacak. 185 metrelik 4 adet köprünün yer aldığı 7,5 kilometrelik Pınarhisar çevre yolunu 2021 yılı içerisinde tamamlamayı, projenin tamamını ise 2022 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Böylece bu hat üzerinde daha güvenli ve daha konforlu bir hat tahsis edilecek ulaşım süresi 78 dakikadan 45 dakikaya düşecek. Saray, Vize, Pınarhisar ilçeleri arasında ağır taşıt trafiği rahatlayacak, Saray - Kırklareli yolu Kırklareli ili kuzeybatısından İstanbul Havalimanı ulaşımını da sağlayacak."

Yol tasarrufu da getirecek

Yapılacak yolun pek çok tasarrufu da beraberinde getireceğini vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Projenin tamamlanmasıyla zamandan yıllık 78 milyon lira, akaryakıt tüketiminden ise yıllık 20 milyon lira olmak üzere, yıllık toplam 98 milyon lira tasarruf edilecek. Karbon emisyon salınımında ise 8 bin 823 ton azalma ile çevresel katkısını da göreceğiz." dedi.

Bakan Karaismailoğlu son 18 yılda Kırklareli'nin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 2 milyar 337 milyon lira yatırım yaptıklarını, 2003 yılında 77 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 224 kilometreye çıktığını, bunların yanı sıra demir yolu ve internet alt yapısı içinde çok önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini anlattı.

Kırklareli'nden de geçecek Halkalı - Kapıkule hızlı tren hattının kente büyük katkıları olacağına işaret eden Bakan Karaismailoğlu, "Kırklareli'ni İpek Yolu güzergahının önemli merkezlerinden biri haline getiriyoruz. Bu proje kapsamında Babaeski, Lüleburgaz, Büyükkarıştıran istasyonlarını kuracağız. Projenin tamamlanmasıyla mevcut hattın kapasitesi 4 kat artacak. Halkalı - Kapıkule - Edirne arası yolculuk seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi 6 saat 30 dakikadan 2 saat 30 dakikaya düşecek" diye konuştu.

Tüm dünyanın dikkatini çeken ulaştırma ve altyapı hamlesinin iki hedefi bulunduğunu ifade eden Karaismailoğlu, ilkinin Türkiye'yi dünya ticaretinin en önemli lojistik koridoru haline getirmek diğerinin ise yapılan yollarla bölgelerin sosyo - kültürel yapısını da güçlendirmek olduğunu vurguladı.

Törende Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, ile Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Karaismailoğlu ve beraberindekiler Saray- Kırklareli yolunun temelini attı.

"Ülkemizin yüzde 70'ini 2023 yılında hızlı trenle buluşturmayı hedefliyoruz"

Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Kırklareli programı kapsamında Vali Osman Bilgin'i ziyaret etti, ardından AK Parti Kırklareli İl Başkanlığına geçti.

Karaismailoğlu, İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, tarihe, kültüre sahip çıkarken diğer yandan da vatandaşların konforlu ve yaşam standartlarını yükseltecek projelere imza attıklarını, yeni ihtiyaçlara göre projeler üretmeye özen gösterdiklerini belirtti.

Her gün yeni bir proje açıkladıklarını ifade eden Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

"Bir taraftan Kuzey Marmara otoyolu 400 kilometre, bir taraftan Çanakkale Köprüsü. Dünya ölçeğinde çok büyük projeler bunlar. Çanakkale Köprüsü orta açıklığı ile 2023 metre, dünyanın en geniş açıklıklı köprüsü. Çelik ayak bakımından 318 metre, bu rakamlarında sembolik anlamları var. Bunlardan biri 2023, diğeri 318... Yani 3'ncü ayın 18'i. Hatta açılışını da 18 Mart 2022'de yapacağız inşallah. Bir bir projeler bitiyor."

İstanbul - İzmir otoyolu, Osman Gazi Köprüsü gibi saymakla bitmeyecek birçok çalışmanın yapıldığını belirten Karaismailoğlu, Türkiye'nin her bölgesinde müthiş projeler inşa edildiğini kaydetti.

Hızlı tren projesinin de çok önemli projeler arasında olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, Halkalı - Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin 3 istasyonun Kırklareli'nde olacağını anımsattı.

Halkalı - Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin 2023 yılında hizmete alınacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Yani buradan bir hızlı trene bindiğinizde Gaziantep'e kadar gitmiş olacaksınız, sadece Ankara'ya değil yani. Ülkemizin yüzde 70'ini 2023 yılında hızlı trenle buluşturmayı hedefliyoruz. Artık hızlı tren konforundan sizler gibi Türkiye'nin yüzde 70'i faydalanacak inşallah kısa bir süre sonra. Kara yolu alt yapımızda da çalışmalarımız hızla devam ediyor." dedi.

"Dünya ekonomisinde dengeler değişiyor"

Bakan Karaismailoğlu, Edirne- Kırklareli yolunun 11 kilometrelik bölünmüş kısmının hizmete alınması törenine katıldı.

Konuşmasına bir kaç saat öncede Saray-Kırklareli yolu temel atma törenini gerçekleştirdiklerini anımsatarak başladı.

Karaismailoğlu, Bakanlık olarak yenilikçi, atılımcı ve dev projeleri cesaretle hayata geçiren güçlü bir siyasi geleneği ortaya koyduklarını ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, son 18 yılda, kara, hava, demir, deniz yolları ile tüm iletişim ve haberleşme sektörlerinde yapılan yatırımlarda ciddi mesafeler kat edildiğini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, ülkemizin bütünsel kalkınma hedeflerine, cumhuriyet ruhuna yakışan gelişmiş bir ulaştırma ağı ve altyapıya erişmek. İnşallah gençlerimizle, çocuklarımızla Cumhuriyet'in ikinci yüz yılına adım atarken, onlara hep daha iyisini verebilmek için canla başla çalıştığımızı görecekler ve ülkeleri ile iftihar edecekler.

Dünya ekonomisinde dengeler değişiyor. Türkiyemiz büyük fırsatlarla karşı karşıya. Ülkemizin kuzey-güney ve doğu-batı ekseninde bulunduğu konum, hazırlıklarımızı arzu ettiğimiz hızla tamamladığımızda bizi, bölgemizde bir lojistik süper güç haline getirecek. İhracatımız artacak, artan ihracat üretimi tetikleyecek, ekonomimiz daha da büyüyecek, hayatımıza daha fazla refah getirecek ve zenginliğimize zenginlik katacak."

Bakan Karaismailoğlu, 2003-2020 yılları arasında Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ'da 85 milyar 772 milyon liralık yatırım yapıldığının altını çizdi.

Edirne- Kırklareli yolunun açılması ile yıllık zaman tasarrufunun mali değerinin 13 milyon lira olduğunu aktaran Karaismailoğlu, "Akaryakıt tüketiminde de yıllık 2 milyon lira tasarruf sağlanacak. Proje ile yıllık ortalama günlük trafik sayısı 3 bin 650 olan 12 kilometrelik yol, 1 kilometre daha kısalacak. Bu sayede karbon emisyon salınımında 874 ton azalma sağlanacak. Yeni yolumuz sayesinde Trakya daha temiz bir havaya da kavuşacak." dedi.

Törende Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, ile Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Bakan Karaismailoğlu makam aracının direksiyonuna geçti, Kırklareli Valisi Osman Bilgin eşliğinde yolda test sürüşü yaptı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem