Türkiye-KKTC 2021 İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü'nün cuma günü imzalanması planlanıyor

KKTC Başbakanı Ersan Saner'in, çalışmalarda son aşamaya gelinen ve 25 Şubat Cuma günü imzalanması planlanan 2021 yılı Türkiye-KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü dolayısıyla Ankara'ya gideceği bildirildi.

Genel 23.02.2021 23:25:50 0
Türkiye-KKTC 2021 İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.02.2021 23:25

LEFKOŞA (AA) - Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ersan Saner, Türkiye ile KKTC arasındaki 2021 yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü için yapılan görüşmeleri sonlandırmak ve imza töreni için cuma günü Ankara'ya gidecek.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saner, Türkiye'nin değerli katkılarıyla protokolün imza aşamasına gelmesinin Kıbrıs Türk halkı için büyük önem arz ettiğini belirtti.

Başbakan Saner, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın ilgileri ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın değerli katkıları ile 2021 yılını kapsayacak mali protokolün imzalama noktasına geldiklerini bildirdi.

Saner, "Bu antlaşma ile gerek salgınla mücadelemizde, gerekse salgının da etkisi ile ekonomimizde oluşan sıkıntıların aşılmasında ve alt yapımızın daha ileri bir noktaya taşınması çabalarımızda önümüzü daha rahat görebilecek duruma geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Ankara'da yapacakları çalışmalarda ilk önceliklerinin yine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ile mümkün olan en kısa sürede ana vatan Türkiye'den aşı temin etmenin olacağını vurgulayan Saner, Kovid-19 sonrası hızla gelişen bir ülke ekonomisi için yapacaklarını da bir kez daha masaya yatıracaklarını belirtti.

"Devletimize ve ana vatan Türkiye'ye güvenelim"

Turizm ile yüksek öğrenim sektörünün yaşanan sıkıntılı dönemi atlatması ve gelişmesi için çalışmalar başlattıklarının altını çizen Saner, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu bağlamda ülkemize gelen aşı miktarının büyük önemi olduğu hiç kuşkusuzdur. Ana vatan Türkiye bugüne kadar bizlere kendi birçok iline sağladığının çok üzerine aşı sağlamıştır. İnanıyoruz ki elinden gelenin en iyisini yine yapacak ve bu konuda mesafe almamızı sağlayacaktır. Hükümet olarak, bugüne kadar yapılamayanları süratle yapmak ve iş insanımızın, sektörlerimizin önünü açmak, devlet mekanizmasını daha etkin ve verimli kılmak için gereken adımları atmak konusunda kararlıyız. KKTC çağdaş kalkınmışlık düzeyine erecek potansiyele sahiptir. Yeter ki bizler birlik beraberliğimizi koruyalım, devletimize ve ana vatan Türkiye'ye güvenelim."

Açıklamada, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu ile Maliye Bakanlığı Müsteşarı Cengiz Çoli'nin teknik çalışmaların sonlandırılması için yapılacak toplantıya katılmak üzere Ankara'da bulunduğu belirtildi.

Protokolün, Türkiye'nin Kovid-19 salgını da göz önünde bulundurularak, KKTC bütçesine ve reel sektörüne yapacağı katkılarla gerçekleştirecek "Ankara kaynaklı" alt yapı projelerini içereceği kaydedildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ