Turkcell'den ikinci el telefon alışverişi

- Çevreye ve müşterilerinin hayatına katkı yapacak yenilikleri hayata geçiren Turkcell, ikinci el telefon alış ve satış hizmeti vererek doğa dostu hizmetlerine bir yenisini ekliyor - Hayata geçirilen yeni proje ile hem kullanılmış cihazlar?

Genel 12.10.2019 14:25:16 0
Turkcell
Tarih: 01.01.0001 00:00

İSTANBUL (AA) - Çevreye ve müşterilerinin hayatına katkı yapacak yenilikleri hayata geçiren Turkcell, ikinci el telefon alış ve satış hizmeti vererek doğa dostu hizmetlerine bir yenisini ekliyor.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Turkcell teknolojide olduğu gibi sürdürülebilirlik konusunda da liderlik etme hedefiyle hizmetler sunmaya devam ediyor. Hayata geçirilen yeni proje ile hem kullanılmış cihazları Turkcell’in internet sitesi üzerinden satmak mümkün hale geliyor hem de yetkili teknik servis testinden geçirilip orijinal parçalarla yenilenmiş ürünler bir yıl garantili olarak alınabiliyor.

Bu sayede seçkin cihazlara ekonomik seçeneklerle ulaşmak mümkün hale geldiği gibi ikinci el pazarındaki değişken standartlardan kaynaklanan müşteri memnuniyetsizliği de azaltılıyor. Kayıt dışı ekonominin önüne geçilirken, yenilenmiş cihaz tercih eden müşterilere yasal olarak güvenli bir alışveriş platformu sunuluyor.

Kullanılmış cihazlar atıl şekilde durmak yerine bu şekilde ekonomiye kazandırılıyor. Aynı zamanda sıfır cihaz talepleri azalacağı için cari açığa sebep olan ithalat oranındaki azalma sayesinde ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.

Bu yeni uygulama ülke ekonomisine olduğu kadar çevreye de olumlu katkı sağlıyor. Elektronik atıkları azaltmaya yönelik bu hamle, Turkcell’in sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda bir adım olarak dikkati çekiyor.

İkinci el cihazını satmak isteyen tüm operatör müşterileri, turkcell.com.tr üzerinden online formu doldurarak bu işlemi yapabilecek. Teklifi kabul ettikleri takdirde, cihazları gelip alınacak ve ücreti hesaplarına nakit olarak yatırılacak. Cihaz satışı gerçekleştirenler ayrıca dönemsel olarak, farklı seçeneklerde sunulan hediye çeklerine sahip olacak.


- “Çevre duyarlılığı bilincini artırdığımız projelerimizi sürdüreceğiz”


Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal, çevreye karşı sorumluluğu ve etki alanlarını tüm iş süreçlerinde değerlendiren bir şirket olduklarını belirterek, yenilikçi uygulamalarla operasyonlarını yürütmeye devam ettiklerini bildirdi.

Özdal şunları kaydetti:

“Lider bir dijital operatör ve Türkiye’nin en büyük teknoloji şirketlerinden biri olmamız sebebiyle, özellikle cep telefonu kullanımlarının tüm süreç ve alanlarında varlığımızı sürdürüyoruz. Pazar araştırmalarına göre son bir yıl içinde ikinci el cep telefonu alma eğilimi yüzde 7’den yüzde 11’e çıktı. Bu nedenle yenilikçi yaklaşımlarımıza bir hizmet ekledik. Artık Turkcell online mağazamızdan ikinci el telefon alım ve satım işlemleri gerçekleştireceğiz.

Teknolojik değişimlere ve trendlere ayak uydurmak için tüketiciler sıklıkla telefonlarını yeniliyorlar. BM Küresel E-atık İzleme Raporu’nun verilerine göre ortalama bir akıllı telefon iki yıl kullanılıyor ve ardından yenisi ile değiştiriliyor. Bunun da etkisiyle, dünyada günde yaklaşık 100 bin ton elektronik atık oluşuyor. Cep telefonlarının yeniden kullanılması doğal kaynakları koruma ve elbette enerji tasarrufu anlamında çevreyi korumaya yardımcı oluyor. Türkiye’de bir kişinin yıllık elektronik atık oranı 7,9 kilogram. Toplamda bir yılda ülkemizde 600 bin ton elektronik atık oluşuyor."

Özdal sözlerini şöyle tamamladı:

" Ülkemizdeki elektronik atıkların tamamı geri dönüştürülebilseydi 800 milyon avrodan fazla gelir elde edilirdi. Dünya Ekonomik Forumu ‘Elektronikte Yeni Bir Dairesel Vizyon’ raporuna göre, küresel elektronik atık üretiminin yıllık değeri 62 milyar dolar. Elektronik atıkların büyük kısmını cep telefonları oluşturuyor. Biz bu yeni uygulamamız ile bu oranı azaltmayı hedefliyoruz. Tekrar kullanılabilir materyallerin katı atık depolama sahalarından uzak tutulmasına katkı sağlayacağız. Bu sayede hem çevre duyarlılığı bilincini artırıyor hem de müşterilerimizin her fiyat aralığından seçkin cihazlara ulaşmasına da imkan vermiş oluyoruz. Aynı zamanda kayıt dışı cep telefonu satışında bir fark yaratacağız. Böylece devletin bu alandaki vergi kaybını da azaltmış olacağız. Müşterilerimiz, ülkemiz ve içinde yaşadığımız dünya için tüm hassasiyetimizle hizmet sunmayı sürdüreceğiz.”


- turkcell.com.tr yenilendi


Turkcell’ in web sitesinin de yenilendiğini aktaran Kadri Özdal, “Deneyimlerin farklılaştığı, teknolojinin geliştiği ve alışkanlıkların değiştiği bu dönemde müşterilerimizi dinleyip onların tercihlerini ön planda tutarak www.turkcell.com.tr’nin yeni yüzünü müşterilerimiz ile buluşturduk. Merkezinde müşterilerimizin olduğu tasarımla artık www.turkcell.com.tr üzerinden alışveriş yapabilmek daha hızlı, daha akıllı ve daha kullanışlı.” ifadelerini kullandı.

Özdal, ziyaretçi sayısına ilişkin şunları aktardı:

“Günlük ziyaretçi adedimiz 1 milyonu, aylık sipariş adedimiz de 20 bini geçmiş durumda. Öğrendikçe müşterilerimizi daha çok tanıyan, kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimi sunan internet sitemizde, binlerce teknolojik ürün arasından istediklerini bulabilmeleri için koyulan akıllı arama butonu da artık mevcut. Üstelik hızlı alışveriş seçeneği ile daha önceden kredi kartını ve adresini kaydetmiş müşterilerimiz 30 saniyede satın alma işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca www.turkcell.com.tr üzerinden alışveriş yapan müşterilerimiz internete özel avantajlı teklif ve cihaz kampanyalarımız ile de buluşuyorlar.”


- İnternetten seç, mağazadan al


Turkcell ayrıca, turkcell.com.tr’den verilen siparişleri bin 360 mağazasından teslim etmeye başladı. Mağazadan teslimat yöntemi ile online alışveriş yapma alışkanlıklarına farklı bir boyut katan Turkcell, müşterilerine turkcell.com.tr üzerinden rezerve ettiği ürüne yaygın mağaza ağı ile istediği zaman hızlı bir şekilde erişmesine imkan veriyor.

İnternet sitesinden sipariş edilen ürünler, il ve ilçe seçimi yaparak, istenilen Turkcell mağazasından teslim alınabilecek. “Tıkla Gel Al” seçeneği ile, online alışveriş sonrası müşterilerine kargo beklemeden, dijital mağazalarında eşsiz deneyim ve sertifikalı çalışanları ile servis alma deneyimini de sunmuş olacak.

Çeyrek asırdır kullanıcı odaklı vizyonuyla hizmet veren Turkcell, yıl boyu özel perakende kampanyalarıyla da abonelerine pek çok fırsat sunuyor. Bayilere gelen müşterilerin belli saatlerde kampanyalı cihazlara tanımlanan avantajlı teklifleri karekod uygulaması kullanarak bulup indirim kazandıkları “Fırsat Avı”, müşterilere uygun ve cazip teklifler sunan “Sarı Günler” gibi pek çok kampanya modeli bulunuyor.


- “Atık Telefon Kutuları” geliyor


Teknolojik atıklar konusunda da Turkcell yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. "Atık Telefon Kutuları" projesi ile artık kullanılmayacak durumdaki telefonlar kutularda toplanarak, doğaya saygılı bir şekilde geri dönüştürülebilecek.

Turkcell, 2017’de başlattığı çevreye ve ekonomiye katkı sunan Güvenli Dijital İmza teknolojisi ile yeni bir döneme geçmişti. Evraklı işlemlerin güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde dijital olarak tamamlanmasını sağlayan bu yeni teknolojinin uygulanması ile iş ortaklarına kağıt, toner ve kurye masraflarından 14 milyon TL tasarruf sağladı.

Satış sonrası kontrol, saklama gibi hizmetler de eklenince 35 milyon TL’lik bir ekonomik fayda oluşturmanın yanı sıra 5 bin ağacın kesilmesi ve 150 bin ton su kaybı engellendi. 2019 yılında hayata geçirilen Çevreci Fatura aboneliği sayesinde de basılı gönderim giderleri azaltılarak, faturalama bütçesinde yıllık 7,5 milyon TL tasarruf sağlandı.







Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem