Türk Telekom Teknoloji Seferberliği'nin İlk durağı Erzincan oldu

Genel 16.04.2018 12:09:58 0
Türk Telekom Teknoloji Seferberliği
Tarih: 01.01.0001 00:00
Türk Telekom’un, Teknoloji Seferberliği projesinin ilk durağı Erzincan oldu. Erzincanlı kadınlar, teknoloji sınıfı olarak tasarlanan Gezici Eğitim Tırı’nda internet kullanımı, e-Devlet, ve mobil uygulamalar ile sosyal medya başta olmak üzere günlük hayatı kolaylaştıran birçok konuda eğitimler aldı.
Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, “İlk etabını geçen sene 5 bin kadına ulaşarak gerçekleştirdiğimiz projenin ikinci döneminde toplam hedef iki yılda 10 bin kişiye ulaşmak olacak. Teknolojiye ayak uydurmak isteyen, internette ben de varım diyen kadınlara sosyal medya,e-Devlet ve günlük hayatı kolaylaştıran uygulamaların yanı sıra internetten el emeği ürünlerini satabilme imkanlarını anlatacağız. Eğitimlere her yaşta kadının katılmasını bekliyoruz.” dedi.
Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom’un kadınlara yönelik başlattığı Teknoloji Seferberliği Projesinin ilk durağı Erzincan oldu. Kadınların teknoloji ile hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak üzere yola çıkan Türk Telekom Teknoloji Seferberliği Gezici Eğitim Tırı’nda verilen eğitimlerde,internet ile ilk defa tanışan kadınların heyecanlı oldukları gözlendi. Çeşitli yaş gruplarından kadınların katıldığı eğitimlerin sonunda tüm katılımcılara “Katılım Sertifikası” verildi.
Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, 2 dönemde toplam 10 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyerek;“Okuma yazma gibi teknolojiye de hakim olmamız gerektiği bir çağ yaşıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce kadını teknoloji ile güçlendirmek, onların hayatını her alanda kolaylaştırıp, sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla teknoloji seferberliği başlatıyoruz. Misyonumuz doğrultusunda ülkemizdeki dijital okuryazarlığı artırmayı hedefliyoruz. Amacımız, projemizle toplumsal kalkınmaya Türk Telekom olarak destek verip, kadınların teknolojinin ve internetin sunduğu fırsatlardan daha fazla faydalanmasını sağlamak. Bu sayede hem kadınların hem toplumun refahını yükselterek, onların ekonomiye ve iş gücüne daha fazla katılmalarına katkıda bulunmayı arzu ediyoruz. Eğitimlere her yaşta kadının katılmasını bekliyoruz.” dedi.
Türk Telekom Akademi eğitmenleri tarafından verilen eğitimler, günde iki kez ikişer saatlik periyotlarda düzenlendi ve Teknoloji Seferberliği eğitimleri kapsamında tüm katılımcılara “Katılım Sertifikası” verildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem