Turgut Özal'ın anısına fotoğraf sergisi açıldı

Genel 17.04.2018 16:59:56 0
Turgut Özal
Tarih: 01.01.0001 00:00
8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal, ölümünün 25. yıl programı kapsamında ’Fotoğraflarla Turgut Özal ve Malatya’ konulu fotoğraf sergisi açıldı.
8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde Malatya’ya yaptığı ziyaretleri yansıtan fotoğraflar ile Özal ile Malatyalıların bulunduğu fotoğrafların yer aldığı sergi Gazeteci Kemal Deniz ve Yaşar Karaaslan ortak organizasyonu ile Malatya park AVM’de açıldı. Açılışı Milli Eğitim eski Bakanı Metin Emiroğlu, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, Girişim Gurubu Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Mehmet kavuk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açış öncesi bir konuşma yapan Kemal Deniz,”17 Nisan denince 25 yıl önce vefat eden Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ve aynı zamanda 40 yıl öncede bu güne yeni denk gelen Hamit Fendoğlu’ nun şehit edilişi hadisesi var. Malatyalı her zaman her iki yiğidini de bağrına basmıştır. Buraya gelmeden önce üniversitede sayın Milli Eğitim Bakanımız Metin Emiroğlu bey bize yol arkadaşı olduğu Turgut Özal bey’i hemen hemen bütün ayrıntılarıyla anlattı. Bir yandan sevindik, buruk bir sevinç bir yandan da böyle üzüntülü bir anda şimdi de o günleri yad etmek amacıyla Turgut Özal ve Malatya sergisinin açılışını sayın bakanımızın teşrifleriyle yapmış bulunuyoruz. Hep birlikte fotoğrafları gezerek hem bakanımızın hemde bizlerin o günleri hatırlayacağı bir dönem geçireceğiz. Ben çok duygusalım" şeklinde konuştu.
Milli Eğitim eski Bakan Metin Emiroğlu ise “17 Nisan Özal’ı kaybettiğimiz gün. Tabi cenazesine 3 milyon insan katılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ten sonra böyle bir cenaze yaşamamıştı. Malatyalı hemşehrimiz bütün gönüllere girmiş. O ton ton haliyle herkesin Turgut amcası olmuş. Kendisi ülkenin gece gündüz nasıl kalkınması, hangi yolla kalkınacağını düşünen bir insandı. Özal, hizmet adamıydı. Siyaseti falan öyle çok sevmezdi. Onun için siyasette ideolojisi yoktu. Her düşünce sahibini bir araya topladı. En yakındaki çalışma arkadaşlarını işinin ehli insanlardan seçti. Onun için aldığı kararlarda başarılı oldu. Eksik tarafları azdı, fazla tarafları ise çok fazlaydı. Onun için erken gitti. Hani Malatyalılar der ya kesemizden gitti. Sadece Malatya’nın değil hatta dünyanın kesesinden gitti" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardında açılış gerçekleştirilerek, sergide yer alan fotoğraflar katılımcılar tarafından incelendi.
MalatyaPark alışveriş merkezinde açılan Özal sergisi 17-19 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem