Trafik magandalarına 30 bin liralık taklit cezası

Seyidoğlu Baklavaları'nın başvurusu sonucu aynı isimle baklava dükkânı açan ve Pendik'te hamile bir kadının bulunduğu araca saldıran trafik magandaları Hüseyin Sel ve Hasan Sel kardeşlere 30 bin liralık taklit cezası geldi

Genel 11.07.2019 17:29:00 0
Trafik magandalarına 30 bin liralık taklit cezası
Tarih: 01.01.0001 00:00

Seyidoğlu Baklavaları, geçen yılın Şubat ayında şirket isminin benzerini kullanarak şirketin markasına tecavüz ettiği gerekçesiyle şikâyetçi olduğu Seydioğlu Baklavaları için yeniden mahkemeye başvurmuştu. Seyidoğlu baklavaları, Bakırköy 1. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda süregiden zararın artmaması için ihtiyati tedbir kararı çıkarılması istendi. 
Başvuru dilekçesinde şöyle denildi:
“Davalının müvekkilin markasına tecavüz ettiği ve davalının marka kullanımıyla haksız rekabet teşkil eden eylemlerde bulunduğunu öne sürmekteyiz. Sosyal medya başta olmak üzere yazılı ve görsel medyada geniş yer bulan ve 06.07.2019 tarihinde meydana gelen üzücü bir olay müvekkilin davasının haklılığını ortaya koymaktadır. Davalı şirketin yetkililerinin trafikte seyreden ve hamile bir kadın tarafından sürülen bir arabanın önünü kesmiş, hakaretler ederek sürücünün aracına zarar vermiştir. Olayın görüntülerinin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından söz konusu fiili gerçekleştiren kişilerin davalı Seydioğlu’nun kurucusu ve yetkilileri oldukları anlaşılmıştı.”

Mahkeme yaşananlardan sonra kararını açıkladı. Şikâyetçi şirketin haklı olduğu belirtilerek, 30 bin TL’lik ihtiyadi tedbirin kabulüne şeklinde kararını açıkladı.
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem