Tava yemekleri Ramazan’da da ilgi görüyor

KORONA VİRÜSÜN GÖLGESİNDE GEÇEN RAMAZAN AYINDA YÖRELERE HAS ÖZEL LEZZETLER, LOKANTA VE RESTORANLARIN KAPALI OLMASI NEDENİYLE SİPARİŞ ÜZERİ EVLERE GÖTÜRÜLÜYOR.

Genel 5.05.2020 11:47:52 0
Tava yemekleri Ramazan’da da ilgi görüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Korona virüsün gölgesinde geçen Ramazan ayında yörelere has lezzetler, lokanta ve restoranların kapalı olması nedeniyle sipariş üzerine evlere götürülüyor. Malatya’da ayrı bir yeri olan tava yemekleri de bu yıl talep edilen yemeklerin başında geliyor.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgını birçok ülkede kabus olmaya devam ediyor. Türkiye’de de korona virüs gölgesinde başlayan Ramazan ayını bu yıl vatandaşlar evlerinde geçiriyor. Lokanta ve restoranların kapalı olması nedeniyle, özellikle yöresel lezzetler paket servis olarak evlere götürülüyor. Malatya’da da vazgeçilmezler arasında yer alan tava yemekleri, bu Ramazan’da da iftar sofralarında yerini alıyor. Vatandaşlar, bir gün öncesinde tavacılardan sipariş verirken, hazırlanan yemekler hijyenik ortamda hazırlanarak evlere teslim ediliyor. Tavacılar, Malatya’da tava yemekleri olarak patlıcan tava, kağıt kebabı, domatesli kebap ve kaburga dolması gibi yemeklerin daha çok ilgi gördüğünü söylüyor. Diğer yıllara nazaran bu yıl işlerinde bir düşüş de olduğunu söyleyen tavacılar, kişi başı 20 TL’ye hazırlanan yemekleri en az 7 kişilik olması şartı ile siparişle hazırladıklarını belirtiyor.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem