Tatvan’da “Şehitlik ve Gazilik” konferansı

Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından il merkezi ve ilçelerindeki lise öğrencilerine yönelik “Şehitlik ve Gazilik” konferansı düzenlendi.Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen

Genel 2.04.2019 09:40:28 0
Tatvan’da “Şehitlik ve Gazilik” konferansı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından il merkezi ve ilçelerindeki lise öğrencilerine yönelik “Şehitlik ve Gazilik” konferansı düzenlendi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen program kapsamında Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı personeller, gazi Ali Timur ve diğer gaziler tarafından lise öğrencilerine yönelik şehitlik ve gazilik anlatıldı. Öğrencilerin yoğun katılım ve ilgi gösterdiği konferansta şehit ve gaziliğin önemine vurgu yapıldı. Öğrenciler, konferansı veren askerlerden şehitliği dinlerken, Bitlis kırsalında PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanarak gazi olan Kırgız Türkü Ali Timur ve diğer gazilerden de gaziliği dinleme imkanı buldu. Oldukça verimli geçen konferanslarda zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Öte yandan; geleceğimizin teminatı olan genç nesillerde "Vatan, istiklal, şehitlik ve gazilik" bilincini oluşturma amacıyla gerçekleştirilen konferanslar, il merkezinin yanı sıra Tatvan, Ahlat, Mutki, Hizan ve Güroymak ilçelerindeki lise öğrencilerine verildi.

Düzenlenen konferanslar sonunda asker ve öğrenciler sohbet ederek, hatıra fotoğrafları çektirdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem