Tatvan'da 'Okçuluk' kursuna yoğun ilgi

Genel 16.12.2018 09:45:07 0
Tatvan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.12.2018 09:45
BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığının destekleri ile Kayı Okçuluk Spor Kulübü Tatvan Şubesi tarafından ilçede ilk defa açılan ata sporu “Okçuluk” kursu yoğun ilgi görüyor.
Çocuk ve yetişkinlere yönelik Tatvan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı kapalı spor salonunda ücretsiz olarak açılan “Okçuluk” kursu, tüm hızıyla devam ediyor. Gerek ilçeden gerekse il merkezi ve diğer ilçelerden okçuluk sporu meraklılarının katılım gösterdiği kurs; 7’den 70’e herkes tarafından yoğun ilgi görüyor. Hafta içi 5 gün yetişkinlere, hafta sonları ise çocuklara yönelik olmak üzere haftanın 7 günü devam eden kurs kapsamında; Jandarma Özel Harekat (JÖH) Gazisi Ali Timur ve Tuba Herdili tarafından kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak okçuluğun tüm incelikleri öğretiliyor.
Düzenlenen kurs ile ilgili bilgi veren kurs hocası ve aynı zamanda Kayı Okçuluk Spor Kulübü Tatvan Şube Başkanı Ali Timur, kursun yaklaşık 3 haftadır başlamasına karşın ilk günden beri yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Kursa çocuk ve yetişkinler dahil toplam 40 kursiyerin katılım gösterdiğini ve halen kurs kayıtlarının devam ettiğini belirten Ali Timur, “Genel merkezi Ahlat ilçemizde olan Kayı Okçuluk Spor Kulübünün Tatvan şubesi olarak Kaymakamımız Mehmet Ali Özkan’ın destekleriyle ata sporumuz olan ‘Okçuluk’ kursunu Tatvan ilçemizde açtık. Kursumuz tamamen ücretsiz olup, çocuk ve yetişkinlere yönelik olarak haftanın 7 günü devam ediyor. Kursun ilk 3 haftasında yoğun bir ilgi oldu. Kurs kayıtlarımız devam ediyor. Kursa gelen kursiyerlerimize ve okçuluğun tüm inceliklerini öğretmeye çalışıyoruz. Okçuluk bizim ata sporumuz, bizlerde bu kurs sayesinde ata sporumuzu yeni kuşaklara aktarmış olacağız. Buradaki çalışma amacımız, hem genç kardeşlerimizin kötü yollarda, kahvelerde olmasını önlemek, hem de kendimize ait spor dallarıyla iç içe tutmaktır. Elimizden geldiğince daha da ileri götürmek için gayret sarf ediyoruz. Bunun yanı sıra ileriki süreçte yapılacak yarışmalara katılabilmek için sporcu yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ben bu vesile ile bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Kaymakamımız Mehmet Ali Özkan’a, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şahin Kardaş’a, Ahlat Kayı Okçuluk Spor Kulübü Derneği Başkanı Burak Albayrak ve diğer destek sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kurs kayıtları devam ediyor
Kurs Hocası Tuba Herdili ise, kursiyerlere “Okçuluk” ile ilgili hem teorik hem de uygulamalı dersler verdiklerini anlattı. Kursa her yaş grubundan yoğun bir ilgi olduğuna vurgu yapan Herdili, kurs kayıtlarının devam ettiğini, kursa katılmak isteyenlerin kimlik fotokopisi, sabıka kaydı ve bir adet vesikalık fotoğraf ile başvuru yapmaları gerektiğini ifade etti.

Kurs yoğun ilgi görüyor
Tüm yaş gruplarına yönelik tamamen ücretsiz bir şekilde ve ilçede ilk defa düzenlenen kurs, 7’den 70’e herkes tarafından ayrı bir ilgi görüyor. Düzenlenen kursa ailesiyle birlikte katılan 8 yaşındaki Talha Yiğit Altınsoy da, okçuluğu çok sevdiği için kursa katıldığını dile getirdi.
Kursiyerlerden Gülfem Kütük ise, “Okçuluk ile henüz 3 hafta gibi kısa bir süredir tanışmış olmama rağmen büyük bir mesafe kat ettim. Arkadaşlarım sayesinde bu kursa kayıt olduk, çok eğlenceli ve güzel bir aktivite oldu benim için. Burada bir taraftan ata sporumuz olan okçuluk ile tanışırken, diğer taraftan ise spor yaparak eğlenceli bir şekilde vakit geçiriyoruz. Uğraştığım birçok spor dalı olmasına rağmen en çok sevdiğim sporlardan biri bu oldu. Bu anlamda herkese bu sporu yapmayı tavsiye ediyor, ayrıca kurs hocalarıma da emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ