Sokakta oyuncaklarını satışa çıkardı

Elazığ’da 8 Yaşındaki Muhammet Bedirhan Demir, Kendi İmkanlari İle Bir Şeyler Yapmak İçin Sokakta Oyuncaklarını Satmaya Başladı

Genel 12.07.2019 11:01:00 0
Sokakta oyuncaklarını satışa çıkardı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Elazığ’da 8 yaşındaki Muhammet Bedirhan Demir, kendi imkanları ile bir şeyler yapmak için sokakta oyuncaklarını satmaya başladı.

8 yaşındaki Muhammet Bedirhan Demir, yaz tatilinde kendi imkanları ile bir şeyler yapmak istedi. Ailesinin kendisine istediklerini alma teklifini kabul etmeyen Demir, kendi parasını kazanmak istedi. Bunun üzerine küçük çocuk , oyuncaklarını satmaya karar verdi. Kültür Mahallesi Vali Fahribey Caddesinde bulunan evlerinin önüne oyuncaklarını dizen Muhammet Bedirhan burada satışa başladı. Sattığı oyuncaklarının parası ile kursa gitmeyi planlayan Çocuk , sabahın erken saatlerinden akşama kadar kendisi gibi minik oyuncak tezhanın başından biran ayrılmayarak satış yapıyor.

Kendisine saz alacağını ve daha sonra kursuna gideceğini belirten Muhammet Bedirhan Demir, “Her gün sabah kalkıyorum kahvaltımı yapıyorum. Üstümü giyiniyorum oyuncaklarımı satıyorum. Fazla alan olmuyor ama yine de akşama kadar bekliyorum. Sonra topluyorum yukarıya çıkartıyorum. Uyuyorum kalkıyorum oyuncaklarımı satıyorum” dedi.

Namık Kemal İlkokuluna gittiğini dile getiren Demir, “3’üncü sınıfa geçtim 8 yaşındayım. Oyuncaklarımla zaten artık oynamıyordum. O yüzden hem para kazanıyorum hem de oyuncakları alan arkadaşlarım onlarla oynuyor. Dün bir sürü oyuncak sattım. Bir tane kamyonu 10 liraya ve diğerini 5 liraya sattım. Birkaç tane de küçük oyuncaklardan sattım. Bir de atari sattım, dün 37 lira kazandım” diye konuştu.

Minik Demir’in yaptığının çok güzel bir şey olduğunu ifade eden vatandaşlardan Abdurrahman Karaman ise, “Bu çocuk bu yaşta bunları satıyor, kendisi ile gurur duyuyorum. Bu oyuncaları küçükken biriktirmiş, bugün 8 yaşında onları kapının önünde satıyor.Helal olsun” şeklinde konuştu.

12 yaşındaki Ömer Dağın ise, arkadaşının oyuncaklarını sattığını kendisinin de destek olduğunu aktardı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem