Sınır güvenliği için dağlar patlatılıyor

Genel 1.10.2017 10:53:32 0
Sınır güvenliği için dağlar patlatılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Irak’ın kuzeyinin sıfır noktasında, sınır güvenliği için yürütülen yol açma çalışmasında dağlar dinamitlerle patlatılıyor.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde yürütülen yol açma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Sınırın sıfır noktasında sürdürülen yol açma çalışmaları, zorlu doğa şartları nedeniyle adeta metre metre ilerliyor. Şemdinli ilçesindeki Balkaya Dağları’na doğru ilerleyen yol, yer yer kayalıkların dinamitlerle patlatılarak düzleştirilmesiyle devam ediyor.
Teröristlerin bir dönem cirit attığı Oramar Dağı’nın yamaçlarında yürütülen yol açma çalışmaları ise aralıksız devam ediyor. Mehmetçik’in kuş uçurtmadığı bölgede, iş makineleri de adeta arı gibi çalışıyor. İş makinelerinin işlevsiz kaldığı kayalık bölgeler, dinamitlerle patlatıldıktan sonra temizle ve düzleştirme çalışmaları yapılıyor. Yolun bazı bölgelerinde toprak kaymasına karşı taş duvarlar örülürken, dar virajlar ise teker teker genişletiliyor. Yürütülen çalışmalarla sınırdaki tüm üs bölgeleri faaliyete geçirilecek yol sayesinde birbirine bağlanacak.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem