Sıcaklar arttı, Munzur ve Pülümür çayı serinlemek isteyenlerle doldu

Tunceli’de sıcaktan bunalan vatandaşlar, Munzur ve Pülümür Çayı kıyısında bulunan doğal plajlara akın etti.

Genel 14.08.2019 10:51:15 0
Sıcaklar arttı, Munzur ve Pülümür çayı serinlemek isteyenlerle doldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.08.2019 10:51

Tunceli’de sıcaktan bunalan vatandaşlar, Munzur ve Pülümür Çayı kıyısında bulunan doğal plajlara akın etti.

Tunceli, son yılların en sıcak yazlarından birini yaşıyor. Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı kentte gerek kent sakinleri gerekse de yurt içi ve yurtdışından tatil için gelenler, Munzur ve Pülümür Çayı kıyısında doğayla iç içe olan doğal plajları doldurdu.

Kimi vatandaşlar plajlarda güneşlenirken kimileri de soğuk sularda serinleme keyfi yaşadı. Munzur ve Pülümür Çayı kıyısındaki plajların tatil yerlerini aratmadığını söyleyen vatandaşlar, herkesin bu güzellikleri görmesi gerektiğini dile getirdi.

Tatil için İstanbul’dan gelen ve ailesiyle birlikte Munzur Çayı’nın soğuk sularında yüzme keyfi yaşayan Hasan Şanlı, “Bayramdan önce gelmiştik. Kanada’dan, Fransa’dan kardeşlerim, ailem geldi. Her sene burada buluşuyoruz. Burası çok doğal. Munzur Suyu da hararete çok iyi geliyor. Munzur’a dalıp çıkınca sıcaktan eser kalmıyor” dedi.

İstanbul’dan kamp için Tunceli’ye gelen Zeynep Çelik ise; “Sürekli görüyordum Munzur’u deniz gibi yapmışlar diye. Merak ediyordum. Arkadaşlarla geldik. Gerçekten tam bir tatil yeri gibi. Daha önce Antalya’ya gitmiştim. Bana göre burası Antalya ile yarışır hatta burası daha güzel. İnsanları çok güzel ve iyi niyetli. Geldiğimiz günden beri minibüs parası dahi vermedik. İnsanlar araçlarıyla bizi gideceğimiz yere bırakıyor. Havası, suyu, insanları güzel” diye konuştu.

Almanya’nın Köln şehrinden tatil için gelen Onur Doğan, “Batı’ya, Ege’ye gitmiyorum. Buraları seviyorum. Munzur ve Pülümür Vadisi daha güzel. Munzur, akarsu olduğu için daha temiz. Burada çocuklar için büyükler için yüzme yerleri yapılmış. İnsanlar iskelelerden atlıyor” dedi.

Almanya’da yaşayan ve tatil için ikinci kez Tunceli’yi tercih ettiğini ifade eden Gülseren Asafoğlu ise; “Burayı çok beğendim. Doğası, suyu çok güzel. Herkesin gelip buralarda tatil yapmasını tavsiye ederim” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ