'Sevgi Korosu' hastalıklarına terapi oldu

Genel 30.10.2017 09:29:43 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
Elazığ’da şizofren hastaları, kendilerinin oluşturduğu "Sevgi Korosu" ile müziğin terapisinden yararlanarak, hastalıklarının tedavisine kendileri destek oluyor.
Elazığ’de Şizofreni Dayanışma Derneği üyesi hastalar, ilaçlı tedaviyi pekiştirmek amacıyla kendi kurdukları koroda müzikli terapi yaparak, rahatlıyor. Oluşturulan "Sevgi Korosu"nda hastaların bazıları müzik aletlerini kullanırken, bazıları da yöresel türküleri seslendiriyor. Haftanın belirli günleri bir araya gelen grup, kentte ve komşu illerde de zaman zaman konser vermeye başladı.

Osmanlı dönemindeki Musikili tedaviyi örnek aldılar
Şizofreni rahatsızlığı olanlarla koro çalışması yaptıklarını belirten Şizofren Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Aygün Çam, "Sevgi korosu ismi ile adlandırdığımız koro ile Elazığ’da ve yakın illerde konserler verdik. Müzik ruhsal hastalıklarda pozitif bir katkı sağlamaktadır. Daha önce Osmanlı Döneminde de musiki ile tedavi denilen bir birimle ruhsal hastalıklara yaklaşılmaktaydı. Bizlerde buradan yola çıkarak hastalarımız üzerinden aktif müziksel terapi, tedavi şeklinde uygulama yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Hastaların bazıların enstrüman çalmaya bazılarının ise seslendirmeye yöneldiğini aktaran Çam, "Bizde koronun hastalar üzerinde pozitif etkisi olduğunu gözlemledik. Bundan sonraki çalışmalarımızı sanat ve müzik üzerine yoğunlaştırarak hastalarımız üzerinde olan ön yargıları yıkarak toplum kaynaşmalarını sağlamak ve sağlıklarına kavuşabilmeleri için elimizden geleni her türlü çabayı sarf edeceğiz" diye konuştu.

"Müzikle yalnızlıktan kurtuluyoruz"
Müzikle uğraşmaktan memnun olduğunu dile getiren hastalardan Ali Naide Ercan, "Üniversite eğitimi alırken müzik bölümündeydim. Müzik bizleri rahatlatıyor ve stresimizi alıyor. Müzikle birlikte bizde sosyalleşip, aktivite yapmış oluyoruz. Müziğin sayesinde merhaba diyebileceğimiz insanlar oluyor ve yalnız olmadığımızı hissediyoruz"ifadelerine yer verdi.
Müzikle uğraşınca rahatladığını vurgulayan hastalardan Behlül Karadeniz ise , müzik sayesinde değişik ortamlara girme fırsatı bulduğunu, sosyalleşip,yalnızlıktan kurtulduğunu kaydetti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem