Semt pazarlarıyla alış-veriş kültürünü nezih alanlara taşınıyor

KARAKAVAK MAHALLESİNDE KURULAN PAZAR ALANINI ZİYARET EDEREK ESNAFLAR VE VATANDAŞLARLA SOHBET EDEN YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR, KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA ALINAN ÖNLEMLER HAKKINDA YETKİLİLERDEN BİLGİLER ALDI

Genel 7.10.2020 12:10:10 0
Semt pazarlarıyla alış-veriş kültürünü nezih alanlara taşınıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.10.2020 12:10

Yeşilyurt’un farklı noktalarına sabit semt pazarları kurarak alış veriş ortamlarını hem kaliteli alanlara taşıyacaklarını hem de trafik yükünü hafifleteceklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerindeki vaatlerinden olan ‘Semt Pazarları’ projesini teker teker hizmete sunarak sağlıklı, modern ve yaşanabilir yaşam alanlarının sayısını artıracaklarını söyledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Vatandaşlarımızın kaliteli ve hijyenik alanlarda alış veriş yapmasını sağlayacak, esnaflarımızın da ürünlerini daha güzel ortamlarda sunmasına katkı sunmak adına başlattığımız ‘ Semt Pazarları projemiz, doğru ve planlı şehircilik esaslarına yeni bir anlayış kazandıracaktır” dedi.

“Sağlıklı ve güzel günlere kavuşmak için tedbirlere harfiyen uyalım”

Karakavak Mahallesinde kurulan pazar alanını ziyaret ederek esnaflar ve vatandaşlarla sohbet eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, korona virüs tedbirleri kapsamında alınan önlemler hakkında yetkililerden bilgiler alıp, sağlıklı ve güzel günlere açıklanan tedbirlere harfiyen uyulması halinde ulaşabileceklerini söyledi.

“Semt pazarlarıyla yaşanabilir alanların sayısını artıracağız”

Yeşilyurt’un farklı noktalarına sabit semt pazarları kurarak alış veriş ortamlarını hem kaliteli alanlara taşıyacaklarını hem de trafik yükünü hafifleteceklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerindeki vaatlerinden olan ‘Semt Pazarları’ projesini teker teker hizmete sunarak sağlıklı, modern ve yaşanabilir yaşam alanlarının sayısını artıracaklarını söyledi.

“Esnaflarımızın daha rahat ortamda iş yapması için elimizden geleni yapıyoruz”

Yeşilyurt’ta gündelik hayatı kolaylaştıracak ve sürdürülebilir yaşam olanaklarını geniş kesimlere ulaştıracak projelere yoğunlaştıklarını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Karakavak mahallesinde kurulan pazar alanımızı ziyaret ederek esnaflarımıza hayırlı işler diledik, hemşerilerimizin taleplerini dinledik. Karakavak mahallemizde yıllardır süren şuyulandırma ve imar uygulaması gibi yaşanan ciddi sıkıntıların çözüme kavuşmasından sonra pazar alanımızın kurulduğu bölgenin etrafında yeni yaşam alanları kuruluyor. Yapılaşmaların artmasıyla birlikte devam eden inşaatlardan dolayı pazarcı esnafımızın yaşadığı bir takım sıkıntıları var, bizimle de bunları paylaştılar. Sorunların çözümü için gerekli girişimlerde bulunacağız. Esnaflarımız ekonominin hiç şüphesiz belkemiğidir, onların daha huzurlu ve güzel alanlarda her hangi bir sorun yaşamadan ürünlerini tanıtmaları ve satışlarını yapmaları adına elimizden geleni yapıyoruz. Belediye olarak özellikle devam eden pandemi sürecinde ilçemizin tüm pazar alanlarının giriş ve çıkışlarına el dezenfektanları yerleştirdik, görevli ekiplerimiz sürekli maske ve hijyen denetimi yapıyorlar. Esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın uygulamalardan memnun olması bizleri mutlu etti, ancak rehavete girmeden açıklanan tedbirlere harfiyen uymamız lazım, bana bir şey olmaz asla demeyelim, kurallara riayet edelim. Ekiplerimiz temizlik, maske ve mesafe uyarısını sürekli yapıyorlar “ şeklinde konuştu.

“Tezgahlardaki ürünlerin yüzde 90’ının yerli olması bizi mutlu ediyor”

Pazar tezgâhlarında ki ürünlerin büyük bir kısmının yerli ve doğal olmasından büyük bir memnuniyet yaşadıklarını sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “Ziyaretimiz sırasında yüzde 90’ı Malatya ve çevre illerimizin verimli topraklarında yetişen meyve ve sebzelerimiz, pazarcılarımızın tezgâhlarında hemşerilerimizin beğenisine sunulduğunu gözlemledik. Tezgâhlardaki ürünlerin yerli ve doğal olması bizleri mutlu ediyor. Vatandaşlarımız hem gündelik ihtiyaçlarını karşılamak hem de kışlık ihtiyaçlarını gidermek adına alış verişlerini güzel bir ortamda yapıyorlar, tabii ki turşu başta olmak üzere kışlık ürünler için tercih edilen ürünlerin tamamının yerli olması da vatandaşlarımızın sağlığı için büyük önem taşıyor. Bununla birlikte bölge iklimine uygun olmayan ancak ülkemizin farklı bölgelerinde yetişen farklı meyve ve sebzelerimizin de satışı yapılmaktadır, tezgahlarda her türlü ürünün olması, satışların bereketli geçmesi ülke ekonomisi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu pazarımızda üreticilerimize kendi ürettikleri ürünleri satabilmeleri için yüzde 20 oranında dışarıdan kendi ürünlerini satma imkanı da verdik. Üreticilerimiz belgelerini ibraz ederek kendi ürettikleri ürünleri burada rahat bir ortamda satışını yapabiliyorlar, fiyat politikası açısından da her hangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Tüm esnaflarımıza hayırlı ve bereketli pazarlar, vatandaşlarımıza da güzel alış verişler diliyorum. İnşallah el birliğiyle ülkemize ve ekonomimize sahip çıkıp destekleyerek daha güzel yarınlara hep birlikte kavuşacağız” dedi.

“Çilesiz ve Yeşiltepe’ye yeni semt pazarları kazandıracağız”

Yeşiltepe ve Çilesiz mahallelerine ‘Semt Pazarları’ kuracaklarını söyleyen Başkan Çınar, “ Yeşilyurt Belediyesi olarak esnaflarımızın daha sakin ve güzel alanlarda ürünlerini satması, vatandaşlarımızın da nezih alanlarda alış verişlerini yapmaları adına 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde ‘Semt Pazarları’ projemizi açıklamıştık. Yakınca mahallemizdeki pazarımız hizmete girdi. Çilesiz Semt Pazarı ve Yaşam Merkezimiz ile Yeşiltepe bölgesine kazandıracağımız pazar alanımız içinde çalışmalar tüm hızıyla sürmektedir. Vatandaşlarımız kuracağımız sabit semt pazarlarında hem alış verişini yapacak hem de diğer sosyal alanlarda keyifli vakit geçirecek. Semt pazarlarımız, Yeşilyurt’umuzun farklı bölgelerinde yeni yaşam alanlarının kurulmasına öncülük edecektir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ