Şehit oğlunun kabrine giden anne: "O gelemedi, ben geldim"

BİNGÖL’DE ŞEHİT OĞLUNUN KABRİNE GÖTÜRÜLEN 68 YAŞINDAKİ CEMİLE ÖZATEŞ, 'BUGÜN ANNELER GÜNÜ, O GELEMEDİ BEN GELDİM. BANA EN GÜZEL HEDİYEYİ VERDİLER' DEDİ.

Genel 10.05.2020 14:16:17 0
Şehit oğlunun kabrine giden anne: "O gelemedi, ben geldim"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bingöl’de şehit oğlunun kabrine götürülen 68 yaşındaki Cemile Özateş, "Bugün Anneler Günü, o gelemedi ben geldim. Bana en güzel hediyeyi verdiler" dedi.

Bingöl Valiliği koordinesinde hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grubu’nda yer alan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, Anneler Günü nedeniyle kent genelinde 67 şehit annesini ziyaret etti. Ziyaretlerde 1996 yılında Erzincan’da bölgede yapılan operasyonda şehit düşen Er Doğan Özateş’in annesi 68 yaşındaki Cemile Özateş de ziyaret edildi. Şehit annesinin korona virüs nedeniyle 2 aydır oğlunun mezarına gidemediğini söylemesi üzerine ekipler hemen harekete geçti. Şehit annesini evinden alan ekipler, anneyi oğlunun kabrine götürdü. Özateş, oğlunun mezar taşına sarılarak dua etti.

“Bana en güzel hediyeyi verdiler”

Salgın nedeniyle 2 aydır oğlunun mezarı başına gelemediğini aktaran Cemile Özateş, “Oğlum 1996 yılında şehit oldu. Bende 2 aydır salgın nedeniyle dışarı çıkamıyorum. Ekipler eve geldi bana hediyeler verdiler ama ben oğlumu çok özledim. Mezara getirdiler beni. Bugün Anneler Günü, o gelemedi ben geldim. Bana en güzel hediyeyi verdiler, sağ olsunlar. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

Kurumun İl Müdür Yardımcısı Orhan Varan, “Anneler Günü dolayısıyla ve valimizin talimatları doğrultusunda Bingöl’deki toplam 67 şehit annesinin ziyaretini gerçekleştirdik. Aynı zamanda şehit Doğan Özateş’in annesini ziyaret ettiğimizde bir talebi oldu. Bizde annemizin isteği üzerine onu mezarlığa getirdik. Hasret giderdi bir nebze. Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyoruz” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem