Şehit babası: “Oğlumun kanı yerde kalmadı, bana söyleseler ben de giderim”

Türk Silahlı Kuvvetleri Tarafından 24 Ağustos 2016 Yılında Başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nda Suriye Giden Astsubay Muhammed Koşan, 7 Eylül 2016’da El Bab Bölgesinde Daeş Terör Örgütü Tarafından Yapılan Roket Saldırısında 3

Genel 12.10.2019 12:27:38 0
Şehit babası: “Oğlumun kanı yerde kalmadı, bana söyleseler ben de giderim”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.10.2019 12:27

3 yıl önce Fırat Kalkanı operasyonunda DAEŞ terör örgütünün roket saldırısında şehit olan Astsubay Muhammed Koşan’ın babası, “Devletimizin yanındayız. Hiçbir zaman televizyonun başından ayrılmıyorum. Benim oğlumun kanı yerde kalmadı, bana söyleseler ben de giderim” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 24 Ağustos 2016 yılında başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nda Suriye giden Astsubay Muhammed Koşan, 7 Eylül 2016’da El Bab bölgesinde DAEŞ terör örgütü tarafından yapılan roket saldırısında 3 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşmüştü.TSK tarafından Fırat’ın doğusuna Barış Pınarı Harekatı başlatıldı. Harekata şehit Koşan’ın ailesi de destek verirken, görev de hazır olduklarını söyledi.

Barış Pınarı Harekatı’na katılan bütün askerler için dua ettiğini belirten şehit annesi Fatma Koşan, “El Bab’a gitti oğlum ve geri gelmedi. Ama şuan Suriye’de olan hepsi benim çocuklarım. Hepsini çok seviyorum, hepsi benim Muhammed’imdir. Rabbim onları koruyacak Allah’ın izniyle. Bir asker görüyorum sarılmak istiyorum içimden öyle bir geliyor ki Muhammed’im diyorum. Yüce rabbim emretmeseydi böyle olmazdı ama onun emriydi. Güzel bir mertebe verildi oğluma. Acısı çok zordur onu ben çekiyorum. Rabbim tüm annelere sabır versin ve hepsine dua ediyorum rabbim onları korusun diye. Allah onları zalimlerden, o Yahudilerden korusun. Biliyorum ki, Muhammed’im gibi şehit olan herkesin hakkını alıyorlar. Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.

“Oğlum toprağı için gitti”

Oğlunu fakirlik içinde büyüttüğünü söyleyen baba Abdullah Koşan ise “Oğlum vatani görevi için gitti, toprağı için gitti. Allah Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun. Rabbim onu başımızdan eksik etmesin. Bu teröristler herkesi çok yıprattı. Ben ölmeyene kadar oğlumu da acımı da unutmuyorum. Yirmi yıl fakirlik içinde oğlumu büyüttüm. Şimdi yeniden oralara giden Mehmetçiğin Allah yar ve yardımcıları olsun” diye konuştu.

“Teröristlerin kökünü kurutsunlar”

Oğlunun kanının yerde kalmadığını dile getiren baba Koşan, tekrar görev verilmesi durumunda gideceğini vurgulayarak, “Sanki oğlum yeniden orada ve sanki ben oradayım. Teröristlerin kökünü kurutsunlar. Amerika gibi ülkeler gelip burnumuzun ucunda bizleri öldürüyor. Biz vatanımızı, devletimizi savunuyoruz. Devletimizin yanındayız. Hiçbir zaman televizyonun başından ayrılmıyorum. Benim oğlumun kanı yerde kalmadı, bana söyleseler ben de giderim. Teröristler yüzünden bugüne kadar evimizden olduk, köyümüzden olduk” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ