Salih Müslim: ABD askeri ölmedi, biz 11 bin ölü verdik!

Enayi Salih Müslim itiraf etti!.. Amerika hiç kayıp vermedi biz 11 bin kayıp verdik..

Genel 10.10.2019 02:04:33 0
Salih Müslim: ABD askeri ölmedi, biz 11 bin ölü verdik!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) sözcüsü Salih Müslim Amerikan yönetimini sözlerini tutmadığı gerekçesiyle eleştirdi ancak sınır hattı dışındaki alanlarda ABD ile iş birliğinin sürdüğünü söyledi. Müslüm “Biz 11 bin ölü verdik” dedi.

"Suriye'de ABD güçleri hala var. IŞİD  hücrelerine karşı savaş sürüyor" diyen Müslim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deyrezzor'da, Rakka'da vs. HSD ile beraber çalışıyorlar. Ama sınırdaki güçlerini çektiler. Amerikan askerlerinin diğer yerlerden çekilmesi gibi bir şey yok."

Salih Müslim de BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gösterdi.

ABD BİZE 3 ŞEY İÇİN SÖZ VERDİ

Müslim, uluslararası koalisyon tarafından kendilerine, Suriye'den çekilmek için üç şeyin gerçekleşeceği sözünün verildiğini ancak sözün tutulmadığını belirtti:

"Amerika'yı, Suriye'ye girmesi için biz davet etmedik. Biz savaşıyorduk kendi kendimize. Onlar da hem IŞİD savaşacak hem de Suriye rejimiyle ilişkili olmayacak bir güç arıyorlardı. Hem bizim çıkarımıza hem de onların çıkarınaydı. Bir ortaklık oluştu, bu dört sene devam etti, birbirimize güvendik, tarihi zaferler gerçekleşti.

Verdikleri sözler vardı. Üç şey gerçekleşinceye kadar biz buradan çekilmeyeceğiz dediler. Birincisi, IŞİD bitecek, ikincisi burada istikrar sağlanacak, üçüncüsü siyasi çözüm olacak. Bunlardan hiçbiri olmadı. IŞİD bitmiş değil, hücreler şeklinde devam ediyor. Fırat'ın batısında da IŞİD 'in kontrolünde yerler var. IŞİD bitmiş değil. İkincisi istikrar da sağlanmış değil, üçüncüsü çözüm yok. Verdiğin sözü tutmuyorsun, çekiliyorsun."

BİZ 11 BİN ÖLÜ VERDİK

Müslim, ABD Başkanı Donald Trump'ın HSD'ye silah ve para verdiklerini belirttiği tweetini de eleştirdi:

"Sayın Trump 'Para, silah verdik' diyor. Burada kaç Amerikan askeri öldü? Hiç. Biz 11 bin ölü verdik. 11 bin şehit mi yoksa senin verdiğin silahlar, paralar mı? Silahları verdin ama zaten bunları IŞİD 'e karşı savaşta kullanıyoruz. Amerikalılar kaç şehit verdi? Bunu Irak ve Afganistan'la karşılaştırsın."

ABD TÜRKİYE İLE ARABULUCULUK YAPTI, HSD KARAR UYDU

PYD Sözcüsü Salih Müslim, ABD'nin Türkiye ile HSD arasında dolaylı görüşmelerin yaşandığı yönündeki iddialarının doğru olduğunu söyledi.

Müslim, son anlaşmaya HSD'nin onay verdiğini belirtti:

Evet, ABD arabuluculuk yaptı. Son anlaşma Amerikalılarla Türkler arasında oldu. Bizim HSD bu anlaşmayı onayladı. Sanki anlaşma bizimkilerle Türkiye arasında oluyor, Amerika da bunun garantisi gibi oldu. Daha önce bu, Menbic'te de oldu. Görüşmeler, anlaşmalar vs. Amerikalılar her iki tarafla da görüşüyorlardı. Ama bunlar politik anlaşmalardan ziyade askeri anlaşmalardır.

Sınır güvenlik mekanizması, Tel Abyad(Gri Spî) ile Serê Kanî arasındaki anlaşmadır. Bu birkaç haftadır uygulanıyor ve bizimkiler anlaşmaya dair ne gerekiyorsa yaptılar. Bizimkiler tamamen kabul ettiler." Kaynak: habervitrini


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem